haon-sportoldal

2008.04.22. 10:33

Viharsarki visszavágó előtt a Loki

<p>Debrecen - A női élvonalbeli kézilabda bajnokság 18. fordulójában a debreceni kézilabdacsapat a Békéscsaba ellen idegenben küzd a pontokért szerdán 18 órától. A találkozót a <A href="http://haon.hu">Hajdú Online</A>-on (www.haon.hu) élőben közvetítjük!</p>

A mérkőzés előtt a Loki 18 ponttal az ötödik helyet foglalja el, míg a lila-fehér rivális eddig 8 pontot gyűjtött és a 10. pozícióban tanyázik. Amíg Szűcs Gabrielláék az önbecsülésükért játszanak, addig Mátéfi Eszter tanítványainak azért kellenek a pontok, hogy elkerüljék a kiesést.

Amíg a szerződés szól

A Napló is beszámolt arról, hogy a hajdúsági egylet több játékosát is csábítják hazai és külföldi klubok is, éppen ezért fontos lehet a bajnoki hajrát illetően, hogy az a bizonytalanság, ami a kézisek jövőjét átlengi ezekben a hetekben, mennyire érződik a pályán?

 – Egy profi sportolónak az a dolga, hogy amíg a szerződése szól, addig a klubjáért küzdjön teljes erőbedobással. Legbelül biztosan sokat morfondíroznak a lányok a jövőt illetően, de ez nem látszott rajtuk az edzéseken, hiszen rendesen elvégezték azt a munkát, amit előirányoztunk számukra – válaszolt a felvetésre Varga József, a DVSC-Aquaticum edzője.

 – A közelmúltban megszerzett Magyar Kupa bronzérem jót tett a csapat lelkivilágának, a sok egygólos vereséget követően végre mi nyertünk minimális különbséggel egy fontos rangadón.

A bajnokságban beállt szünetben két edzőmérkőzést játszottunk a Hódmezővásárhely csapatával, amire azért volt szükség, hogy játékban legyünk és több taktikai variációt is kipróbáljunk.

Végül mindkét meccset megnyertük (27–24-re és 32–23-ra), aminek természetesen örülünk, de nem szabad túl sok jelentőséget tulajdonítani a győzelmeknek, hiszen ezek felkészülési mérkőzések voltak.

Dada nélkül
A Loki és a Csaba debreceni összecsapásán 27–25-re nyertek a hazaiak, akik nem titkolt céllal győzni mennek a Viharsarokba.

 – Az ellenfelünk igazán kétarcú gárda, ugyanis az élcsapatokkal kifejezetten komoly meccseket vív, viszont a kötelezőnek mondott összecsapásokon rendre pontokat veszít.

Biztos vagyok benne, hogy ellenünk is felszívják magukat, ráadásul most már igazi szurkolótáboruk is van, azaz ki akarják majd használni a hazai pálya előnyét.

Bízom benne, hogy a lányok olyan teljesítménnyel rukkolnak elő, ami győzelemhez segít bennünket – mondta a debreceni tréner, majd hozzátette, Dagmar Stuparicova térdét megműtötték a közelmúltban, így a szlovák kiválóság idén már nem játszik, míg Benyáts Beatrix derékproblémái miatt még nincs százszázalékos állapotban, kérdéses, hogy vállalja-e a szereplést Békéscsabán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!