haon-sportoldal

2008.04.10. 15:27

Szűcs Gabriella Valceában folytatja

<p>Hosszas hezitálás után Szűcs Gabriella döntött: a magyar válogatott és a DVSC-Aquaticum kézilabdacsapatának baloldali átlövője a következő idényben a román sztárcsapatot, az Oltchim Valceát erősíti.</p>

Ahogy arról a HAON korábban beszámolt, Szűcsöt több gárda is megkereste, köztük a világ élvonalába tartozó román bajnok és a Győri ETO Audi KC is.

Nehéz döntés előtt állt a debreceni kézilabdázó, hiszen a szezon végén lejár a szerződése a Lokinál, viszont egy újabb esztendeig még piros-fehérben játszhatott volna, amennyiben sikerül megegyeznie a folytatás részleteiben a debreceni klubvezetéssel.

A megállapodás végül nem jött létre, Szűcs Gabriella pedig egy plusz egyéves szerződést kötött a román alakulattal. Nyílt titok volt, hogy a Valcea trénere, Gheorghe Tadici már évek óta szerette volna csapatában tudni a magyar játékost, s mint végül kiderült, a hároméves kitartó „udvarlásnak” meglett az eredménye, hiszen Szűcs Gabriella beadta a derekát a kérőnek.

A szép szavak mellett természetesen az anyagi szempontok is sokat jelenthettek az aláíráskor, hiszen a HAON információja szerint Valceában több mint háromszor annyi pénzt keres majd a 23 éves átlövő, mint tette azt korábban Debrecenben.

Szűcs döntése

– Amikor a Valcea belépett a képbe, onnantól kezdve nem volt esélyünk arra, hogy megtartsuk Szűcs Gabriellát, hiszen a románok olyan anyagi ajánlatot tettek a játékosnak, amit mi egyszerűen nem tudunk teljesíteni.

Ezt követően csakis Gabin múlt, miként dönt, sajnálom, hogy a jövőben már nem a Lokit erősíti. Azzal, hogy a játékos elfogadta a románok ajánlatát, azzal még nem ért véget a történet, ugyanis a szerződésünk értelmében a két klubnak még meg kell egyeznie egymással, hiszen pénz jár a Debrecennek Szűcs Gabriella távozása okán – nyilatkozta Pocsai Attila, a DVSC-Aquaticum többségi tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!