haon-sportoldal

2008.03.28. 10:30

Szentes Lázár visszatér Debrecenbe!

<p>debrecen - Fordulatos, küzdelmes, gólokban gazdag és nem utolsó sorban jó iramú mérkőzést, azaz igazi kupacsatát vívott egymással a DVSC-TEVA és a Fehérvár FC csütörtökön Debrecenben.</p>

A felek a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé igyekeztek, de ez csak a Lokinak sikerült, miután a piros-fehérek a székesfehérvári 2–1-es vereséget követőpen hazai pályán 3–1-re verték Sitku Illéséket, így összesítésben a Debrecen 4–3-mal bizonyult jobbnak riválisánál.

Jobbak voltunk

– A mérkőzés elején és végén idegesen játszott a csapat, de az első és az utolsó tíz percet leszámítva a mi akaratunk érvénysült. Nem csak labdabirtoklásban, hanem helyzetek kialakításában is jobbak voltunk, mint a Fehérvár – értékelt Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere az egyesület honlapján.

– A találkozó vége izgalmasra sikeredett, ebben benne volt, hogy nem nagyon volt lehetőségünk középpályást cserélnünk, hiszen azok a játékosok, akik labdaszerzésben tudtak volna segíteni.

 – Dragan Vukmir, Demjén Gábor és Varga József – sérültek voltak. Emellett több kényszerű cserét kellett végrehajtanom: Leandrónak gyomorpanaszai voltak, Kerekes is megsérült, szerintem ezek a körülmények közrejátszottak abban, hogy a vége így alakult.

Amikor 2–0 lett az állás, a vendégeknek már nem volt veszítenivalójuk, mentek előre, ennek ellenére ekkor is voltak lehetőségeink, és bebiztosíthattuk volna a továbbjutást.

 A Fehérvár szépített, ami hosszabbítást jelentett volna, de szerencsére – ha érdekes körülmények között is – növeltük előnyünket és továbbjutott a csapat. A két meccs alapján úgy gondolom, megérdemeltük a sikert.

Az odavágón kilencven percen át emberhátrányban játszottunk, most pedig jobbak voltunk, mint a Fehérvár.

Egy lépésre a döntőtől

Az MLSZ székházában megtartották a Magyar Kupa elődöntőinek párosításait, ennek értelmében a DVSC-TEVA csapata a másodosztályú Integral DAC együttesével mérkőzik meg, míg a másik ágon a Budapest Honvéd a Kaposvárral csatázik a döntőbe jutásért.

A Loki meccs pikantériája, hogy a vendégek trénereként visszatér DebrecenbeSzentes Lázár, a DVSC korábbi szakvezetője. Az első mérkőzést Győrben rendezik április 2-án, a visszavágóra egy héttel később, április 8-án kerül sor Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!