haon-sportoldal

2008.03.07. 20:35

Derecske: vereség a sereghajtótól

<p>Gólzáporos mérkőzésen kapott ki a Tajtavill-Derecske Kiskunhalason a kézilabda NB I-ben.Jól kezdett a hajdúsági együttes, Sütő Mariann góljaival szereztek vezetést a vendégek.</p>

Bár a hazaiak gyorsan fordítottak, a mérkőzés első szakaszában rendre Köstner Vilmos tanítványai vezettek. A negyvenedik évében járó egykori válogatott, Csendes Edit és Kurgyis Nikolett vezérletével egyre inkább lábra kapott a halasi együttes, mely végül egygólos térhettek pihenőre.

A második játékrész egy rémálomhoz hasonlító időszakkal kezdődött, zsinórban négy gólt szereztek a vendéglátók, s a folytatásban ezt a hátrányt próbálta ledolgozni a derecskei csapat.

Néhány játékvezetői tévedés borzolta a kedélyeket, Rácz Emese például egy olyan szabálytalanságért kapta meg kizárást érő harmadik kétperces büntetést, amelynél ott sem volt…

 A hajrában egy részsikert legalább elért a Tajtavill-Derecske, hiszen „csak” két góllal kapott ki, ez pedig plusz egy pontot érhet, hiszen a Kiskunhalas elleni hazai 26–22-es győzelem azt jelenti, hogy a bajnokság végén azonos pontszám esetén a hajdúsági együttes végez előrébb a tabellán.
Mesterszemmel
Zsadányi Sándor
: – A számomra meglepetésként ható gólzáporban több jelentős előnyünk ellenére csak nehezen csikartuk ki a győzelmet.
Köstner Vilmos: – Csapatom védekezése és kapusteljesítménye kritikán aluli, ilyen teljesítmény mellett nagyon nehéz mérkőzést nyerni.

Tények
Kiskunhalas–Tajtavill-Derecske 37–35 (19–18)
500 néző. Vezette: Szegedi, Unyatinszky
Kiskunhalas: Sirina – Virág 1, ZÁMBÓ 3, Tóth Zs. 3, KURGYIS 8 (2), Rábai 4, CSENDES 10 (1). Csere: GYŐRI (kapus), Földes, Kósa, Hodosi 2, Horváth M. 3, MOSZKOVAJA 3. Edző: Zsadányi Sándor.
Tajtavill-Derecske: Király – KEREKI 7, PÁDÁR 5, Sütő M. 3 (1), RÁCZ 3, KOCSIK 10 (4), Szabados 2. Csere: Lajtos (kapus), Gulyás 1, Flaska 1, Kudor 2, Szamosi L., Szamosi A. 1. Edző: Köstner Vilmos.
Az eredmény alakulása. 7. p.: 3–5. 12. p.: 8–8. 24. p.: 17–13. 38. p.: 28-21. 50. p.: 34-28. 55. p.: 37-32
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 6/5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!