2018.04.14. 18:56
Bemutatták a falu legjavát Fülöpön
Fülöp - Helyben termelt alapanyagokból mintegy 100 féle ételt készítettek a fülöpiek a szombat délután immár nyolcadik alkalommal megtartott Gasztronómiai és kulturális fesztiválra. Az eseményen bemutatták alkotásaikat a helyben élő művészek és népművészek, továbbá felléptek a helyi csoportok.
Fülöp - Helyben termelt alapanyagokból mintegy 100 féle ételt készítettek a fülöpiek a szombat délután immár nyolcadik alkalommal megtartott Gasztronómiai és kulturális fesztiválra. Az eseményen bemutatták alkotásaikat a helyben élő művészek és népművészek, továbbá felléptek a helyi csoportok.
Étkek és értékek
Fülöp értéket képvisel; a hagyományaival, a gasztronómiájával, a helyi sajátosságaival. Ezt Tasó László államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondta a szombaton a nyolcadik alkalommal megrendezett Gasztronómiai és Kulturális Fesztivál megnyitóján a művelődési ház nagytermében, ahol a helyi alkotók kézműves munkáit is láthatta a szép számban összegyűlt lakosság. A politikus megköszönte a fülöpiek mintegy 70 százalékos támogatását az országgyűlési választáson, továbbá ígéretet tett arra, hogy egy év múlva gímszarvas pörkölttel maga is benevez az immár a település határán túl is ismert gasztronómiai fesztiválra.
Megnyerték a versenyt
Hutóczki Péter polgármester köszöntőjében felelevenítette a fesztivál indulásának körülményit: – Hét éve, az első fesztiválon egy zsűri végigjárt hat települést, amely mindegyikén a helyi ízeket, gasztronómiai hagyományokat mutatták be. Köztük volt Fülöp is, és a versenyt a mi településünk nyerte meg. Akkor határoztuk el, hogy a fesztivált a jövőben mi magunknak rendezzük meg. Az időpont télről átkerült tavaszra.
A megnyitó után a vendégek végigkóstolhatták a mintegy 100 féle ételt, süteményt. A recepteket pedig ezúttal is kiadták egy szakácskönyvben. A helyi csoportok után sztárvendégek léptek színpadra, az esemény éjszakába nyúló bállal zárult.
KZS