Hajdúdorog hírei

2018.11.22. 17:21

Még tankonyhát is kaptak a hajdúdorogi diákok

Hajdúdorog - Korszerűbb, otthonosabb körülmények között tanulhatnak a mórás diákok.

Hajdúdorog - Korszerűbb, otthonosabb körülmények között tanulhatnak a mórás diákok.

Az oktatási intézmény tantermeinek burkolatcseréje és a tankonyha kialakítása húsz millió forintba került. A gyerekek már szeptemberben a tantermek megújult burkolatait „koptathatták”, a hivatalos átadó azonban csütörtökön volt a Tokaji úti intézmény dísztermében.

Szoros együttműködésben

– A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ húsz millió forintot fordított a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI tizennégy tantermének részleges vagy teljes burkolatcseréjére, tankonyha kialakítására, két emeleti mellékhelyiség teljes körű felújítása. Az épület megújítása mellett sport- és szemléltetőeszközöket, valamint iskolabútorok beszerzésére is lehetőség nyílt – ismertette a beruházás részleteit a zárórendezvényen Tóth Lajos Árpád tankerületi igazgató.

– Az uniós forrásból megvalósult beruházások még inkább közreműködnek abban, hogy az intézményben tanuló gyermekek jól érezzék magukat, ugyanakkor fontos az is, hogy a pedagógusok is kulturált környezetben oktathassanak – fogalmazott köszöntőjében Tiba István, a település országgyűlési képviselője.

– A beruházás jól mutatja, hogy mennyire fontos az állam, a tankerület és a település együttműködése az oktatási intézmények fejlesztésében – mondta el Csige Tamás polgármester a záróünnepségen. Mint fogalmazott, jelentős – közel 40 millió forint – önkormányzati és ugyanekkora pályázati forrás felhasználásával szeptember elején az iskola konyhájának felújítása is megtörtént, amely nemcsak a tanulók napi étkeztetését biztosítja.

– Az új padlózat, a kerékpártároló, a korszerű vizesblokk gyermekeink testi és lelki biztonságát szolgálja, hisz az őket körülvevő környezet nagymértékben meghatározza számukra az itt eltöltött idő minőségét – hangsúlyozta Nagy Ilona intézményvezető. – A modern tankonyha birtokba vételét követően élményszerűvé válik a technika óra tananyagának elsajátítása, eredményesebb lesz a családi életre való nevelés – tette hozzá.

Az átadó ünnepséget az iskola zenei tagozatos diákjainak műsora kísérte.

- Miska Andrea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!