még tart a nyomozás

2021.04.06. 14:41

Négyen foszthatták ki az ATM-et Debrecenben

A berettyóújfalui szupermarketben is próbálkoztak, de ott nem jártak sikerrel.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Fosztogatók jártak 2019 novemberében a Mikepércsi úti Tescóban: a pénzkiadó automatából a tettesek megpróbáltak pénzhez jutni. Akkor érdeklődésünkre a rend­őrség a nyomozás érdekeire tekintettel nem nyilatkozott az ügyről. Pár héttel később, 2019. december 30-ára virradó éjszaka a berettyóújfalui Tescóban akarták kifosztani a pénzautomatát; az Országos Rendőr-főkapitányság akkor azt közölte, lopás bűntett kísérlet gyanújával indítottak eljárást.

Szerettük volna megtudni, a két ügy nyomozása hol tart. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya kérdésünkre elmondta, mindkét esetben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság az eljáró hatóság. A Szabolcs megyeiek közölték, a két ügyet összevonták, lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást. Az ügyben négy gyanúsított van, kihallgatásuk megtörtént. Szerettük volna megtudni, kamerafelvételek rögzítették-e az eseteket, a Mikepércsi úti ATM-ből mennyi pénzt vittek el, hogy szemtanúk jelentkeztek-e az esettel kapcsolatban, de a büntetőeljárás érdekeire tekintettel nem adtak bővebb tájékoztatást. Azt is megkérdeztük, az automatákban található festékpatron működésbe lépett-e, de erre sem válaszoltak.

Más forrásból úgy tudjuk, a rendszer a célnak megfelelően működött Debrecenben, így megrongálódtak a bankjegyek. Az, hogy a Szabolcs megyei rendőrök nyomoznak az ügyben, feltételezheti azt is, hogy a gyanúsítottak Szabolcs megyeiek, illetve azt is, hogy ott elkövetett bűncselekmények miatt is nyomoznak ellenük.

FR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!