Sziréna

2023.09.14. 11:13

Bosszú: falunapon ütött meg egy hajdú-bihari rendőrt egy férfi, mert az korábban megbírságolta

Egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető emiatt az elkövető.

Haon.hu

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Eredményesen indítványozta a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a korábbi intézkedései miatt a rendőrre támadó férfi letartóztatását – tudatta az ügyészség csütörtöki közlésében.

Egy Hajdú-Bihar vármegyei rendőrkapitányság állományába tartozó rendőr szolgálatának ellátása során többször intézkedett egy harmincas éveiben járó férfival szemben. Legutóbb 2023 júniusában közlekedési szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabott ki vele szemben. A férfi ezen intézkedések, de különösen a bírságolás miatt elégtételt kívánt venni a rendőr őrmesteren.

A férfi szeptember 9-én egy nyírségi településen tartott falunapi rendezvényen ittas állapotba került, majd este meglátta a vele szemben többször intézkedő rendőrt. A férfi odalépett hozzá és a menyasszonyához, a nőnek álnéven bemutatkozva kezet akart csókolni, majd sértegette az őrmestert. A rendőr és a nő ki akarta vonni magát a konfliktusból, ezért a férfinak hátat fordítva távozni akartak a helyszínről.

Az elkövető tovább szidalmazta a rendőr őrmestert, ennek során kifogásolta a korábbi helyszíni bírságot. A férfi indulatában a rendőr után ment, megragadta a vállát, visszafordította, és egyszer ököllel arcon ütötte. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a rendőrre támadó férfit gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt, majd indítványozta letartóztatása elrendelését.

A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, miszerint a személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt többszörösen büntetett előéletű, valamint felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló – és a szabálysértési nyilvántartási rendszerben is több alkalommal szereplő – gyanúsítottal szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése indokolt. A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

Az egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt az is elköveti, aki a hivatalos személyt korábbi eljárása miatt bántalmazza, nem szükséges, hogy a rendőr szolgálatban legyen, a fokozott büntetőjogi védelem később is megilleti, még akkor is, ha időközben a hivatalos személyi minősége már megszűnt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában