Gönc hírei

2012.06.12. 09:16

Trianoni megemlékezés Göncön

Adjon az Isten!A gönci Jobbik június 8-án, pénteken este 6 órától tartotta – immár 4. alkalommal – trianoni megemlékezését.

Adjon az Isten!
A gönci Jobbik június 8-án, pénteken este 6 órától tartotta – immár 4. alkalommal – trianoni megemlékezését.A rendezvényen a 92 évvel ezelőtt aláírt, csúfos békediktátumra emlékeztek és emlékeztettek mindenkit a Nemzeti Emlékhelyen felállított kettős kereszt emlékmű előtt.
A himnusz eléneklésével vette kezdetét a megemlékezés, melynek szónoka Novák Előd, országgyűlési képviselő volt. A felvidéki magyarok nevében Csoltkó Jenő mondta el gondolatait és aggályait. A rendezvényt Tóth Éva, a kassai Őszirózsa Kultúrcsoport tagja, valamint Misalek Dóra és Törzsök Emese 8. osztályos tanulók irodalmi műsora tette színesebbé. Koszorút helyezett el a trianoni emlékműre a gönci, az abaújkéri jobbik alapszervezet, a gönci motorosok nevében Bittó Levente, a felvidéki magyarok nevében Csoltkó Jenő, és az országgyűlés  Jobbik frakciója nevében Novák Előd.A megemlékezés a Szózat és a Székely himnusz eléneklésével zárult.

 Szebb jővőt!

 Szalóczy Tibor

Címkék#gönc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!