Gazdaság

2014.01.21. 10:26

Kétharmadnyi a távhő

Debrecen - Jó a fogyasztónak, de nem a szolgáltatónak a szokatlanul enyhe téli időjárás.

Debrecen - Jó a fogyasztónak, de nem a szolgáltatónak a szokatlanul enyhe téli időjárás.

Októbertől idáig 560 millió forint bevételkieséssel kell számolnia a Debreceni Hőszolgáltató Zrt.-nek az évszakhoz képest meleg idő miatt - tudtuk meg Hernyák Imre értékesítési igazgatótól. Kérdésünkre elmondta, ez azonban nem azt jelenti, hogy ennyi veszteséget kell majd elkönyvelniük, hiszen az átlagos téli fogyasztás 70 százalékra visszaesése egyben csökkenti a zrt. költségeit is, annyival kevesebbet kell fizetnie a hőerőműnek. Hernyák Imre hozzátette, egyelőre még nincs vége a télnek, május 15-ig tart hivatalosan a fűtési szezon, addig még sok minden történhet, mint ahogyan tavaly is március 15-én csapott le az országra a szibériai tél.

A fogyasztók viszont eddig jól jártak az átlag 30 százalékos megtakarítással, amihez még hozzájön az eddigi kettő és a rövidesen várható harmadik rezsicsökkentés is.

A számlák összegének ilyen mértékű csökkenése viszont - mint azt válaszában az értékesítési igazgató elmondta - csak nagyon kis mértékben befolyásolta a fizetési hajlandóságot. Nem egészen 3 százalékkal kevesebb fizetési felszólítást kellett kiküldeniük, mint egy évvel korábban.

További részletek a naplo.hu weboldalon és szerdai Naplóban olvashatók.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!