Életstílus

2017.05.01. 15:21

10 munka, amely garantáltan hizlal

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy tanulmány kimutatta, hogy egyes szakmákban magasabb a túlsúlyos emberek aránya. Ezt elsősorban a stressz számlájára írják, na de melyek is ezek az állások, ahol veszélyben van a karcsúság? 

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy tanulmány kimutatta, hogy egyes szakmákban magasabb a túlsúlyos emberek aránya. Ezt elsősorban a stressz számlájára írják, na de melyek is ezek az állások, ahol veszélyben van a karcsúság? 

Utazásszervező 

Az utazásszervezőknek a legtöbbet kell kihozniuk magukból, hogy minden utasnak megfeleljenek. Az utak szervezése rengeteg stresszel jár, ezen felül pedig rengeteg munkát kell végezni az asztal mellett ülve, ami könnyen elhízáshoz vezethet.

Ügyvéd

A legtöbb ügyvéd stresszes a munkája miatt, sokan pedig evéssel vezetik le a felgyülemlett feszültséget, amely viszont nem tesz jót a testsúlynak.

Szociális munkás

Az utazásszervezőkhöz hasonlóan a szociális munkások is sokat dolgoznak ülve és gyakran a számítógép előtt étkeznek, a testmozgásra pedig egyáltalán nincs idejük napközben.

Tanár

Mi az első dolog, amit a pedagógusokról gondolnak? Az, hogy az asztal mellett dolgoznak. És ez részben igaz is, sok időt töltenek ülve az órákra készüléssel és a dolgozatok javításával, ami még a testsúlyon is meglátszódhat.

Művész, építész

A kreatív munkát nem lehet pontos időbeosztáshoz kötni, ezért ezeknek az embereknek az étkezése sem azonos időben történik.

Asszisztens

A asszisztensnek mindig számolnia kell azzal, hogy valaki a segítségét kéri. Ez viszont fokozott stresszel, és gyakori számítógép előtti étkezéssel párosul.

Tudós

A szellemi munkát végző emberek hajlamosak annyira belemerülni a munkába, hogy egész egyszerűen elfelejtenek étkezni, amit persze a munka végeztével pótolnak.

Rendőr

Az amerikai filmekben gyakran fánkkal a kezükben ábrázolják a rendőröket, és van benne némi igazság. A rendőrök közül sokan evéssel próbálják csökkenteni a stresszt.

Marketing- és PR szakemberek

Nem kötött munkaidőben dolgoznak, de sok tárgyaláson kell részt venniük, ahol szolgálnak fel ételt. A sok ennivaló pedig ugye, egy idő után meglátszik.

Informatikus

A tudomány és a kreatív munka találkozása, amely miatt persze kiegyensúlyozatlan az étkezés.


Mennyire ügyel arra, hogy egészségesen étkezzen? Lehet, hogy amit annak gondol, valójában nem is az.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!