Életstílus

2017.03.26. 13:32

7 használati tárgy, amit takarítanunk kellene, de nem szoktuk

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem is gondolná, de még a szemetesünket is takarítanunk kellene. Bizony, merthogy rengeteg baktérium tenyészhet benne. 

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem is gondolná, de még a szemetesünket is takarítanunk kellene. Bizony, merthogy rengeteg baktérium tenyészhet benne. 

Villanykapcsolók és kilincsek

A legelső dolog a nap elején, és a legutolsó a nap végén, amit megérintünk az a villanykapcsoló. Mégsem szoktuk takarítani, pedig kellene. Ugyanez a helyzet a kilincsekkel, amit szintén csak megfogunk, de nem tisztítunk, pedig rengeteg baci nyüzsög azokon.

Kuka

A szemetet kiürítjük, de a szemetest nem, olykor pedig nem ártana kitakarítani, méghozzá úgy, hogy a kiürített kukát mosószeres vízzel kimossuk, lefertőtlenítjük, majd néhány perc elteltével szárazra töröljük.

Mosógép és mosogatógép

Logikátlannak tűnik egy olyan gépet takarítani, amely a ruhák és az edények tisztításért felel, de ezekben a gépekben is lerakódhat a penész és a vízkő. Ez ellen tehetünk, ha ecetes vízzel áttöröljük a gép felszínét, majd ecet és szódabikarbóna 4:1 arányú keverékét helyezzük és gépbe és azt a legmagasabb hőfokon elindítjuk.

Fogkefe tartó

Nem kellene fogat mosni koszos fogkefével, márpedig a fogkefénk koszos lesz, ha azt piszkos helyen tároljuk. Annyit kellene tennünk, hogy a fogkefénk tárolóját meleg vízzel elmossuk, majd szárazra töröljük.

Zuhanyfüggöny

Egyszerűbbnek tűnik egy újat vásárolni, mint a régit tisztogatni, de lehet nem tudta, hogy a zuhanyfüggönyt is ki lehet mosni a mosógépben. Ha viszont nem biztos benne, hogy a függöny túléli a mosást, akkor használjon szivacsot és szódabikarbónát a takarításához.

Távirányító

A számítógépünk billentyűzetén és a távirányítón több kórokozó lehet, mint a vécénkben, ezért olykor nem ártana megtakarítanunk azokat.

Táska és pénztárca

A folyamatos használattól a táskánk és a tárcánk folyamatosan piszkolódik, de milyen gyakran szoktuk tisztítani? Merthogy kell, ha nincs sok kosz, akkor elég egy nedves törlőkendővel áttörölni.


Az igazán tapasztalt házitündéreknek egyetlen feladat elvégzése sem okoz kihívást, hiszen ismerik már a konyhai munka csínját-bínját, és pontosan tudják, hogy mik azok az apróságok, amivel megkönnyíthetik a dolgukat. Most 14 ilyen nagyszerű tippet osztunk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!