Életstílus

2016.09.22. 12:10

5 trükk, amivel a gyorsabb sorba kerül a bevásárlóközpontban

Egy átlagos ember napi fél órát tölt azzal, hogy sorban áll. Az USA népessége összesen évente 37 billió órát várakozik sorban. El tudja ezt hinni? A tudósokat is sokkolta ez a szám, viszont rájöttek néhány trükkre, ami segít, hogy kevesebb ideig álljunk a sorban a szupermarketben.

Egy átlagos ember napi fél órát tölt azzal, hogy sorban áll. Az USA népessége összesen évente 37 billió órát várakozik sorban. El tudja ezt hinni? A tudósokat is sokkolta ez a szám, viszont rájöttek néhány trükkre, ami segít, hogy kevesebb ideig álljunk a sorban a szupermarketben.1. Olyan vásárló mögé álljon be, akinek tele van a kosara

Úgy tűnik, ennek nincs értelme, de a kutatók bebizonyították, hogy igenis van. Mégpedig: az eladónak minden embert kell üdvözölnie, a vásárló fizet, majd elköszönnek egymástól. Ez átlagosan 41 másodperc emberenként. Nos, ha tegyük fel valaki televásárolta - ez mondjuk 100 termék -  a kocsit, áll hat percet a sorban. De mi történik, ha négy olyan ember van ön előtt, aki 20 terméket vásárolt? Akkor lát, négy üdvözlést, négy fizetést és négy elköszönést. Ez majdnem három perc, csak az udvariaskodásra.



2. A bal sor gyorsabban halad

A legtöbb ember jobbkezes, ezért amikor irányt változtatnak, jobbra indulnak. Így van ez a pénztáraknál is, ezért a bal oldalon lévő pénztárak gyorsabbak.

3. Nő a pénztáros? Nagyszerű!

A női pénztárosok gyorsabbak és hatékonyabbak, mint a férfiak.

4. Nézze, hogy mások mit vásárolnak

Nem kíváncsiságból, de gyorsabban áthalad a szalagon mondjuk egy karton ásványvíz, mint mondjuk ötféle zöldség, különböző tasakokban.

5. Ne álljon kanyarodó sorba

Ahol a sor elkanyarodik, az a pénztáros valószínűleg lassú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!