DVSE

2008.08.28. 13:21

A döntőben is volt debreceni

<p>Bár a DVSE Szolnokról és Olaszországból megerősített strandvízilabda csapata július végén kis különbséggel, de kiesett a fináléba kerülésért folytatott selejtezőből, azért Mosonyi Zsolt révén képviseltettük magunkat a nemrég lezajlott nyíregyházi döntőben.</p>

Az egy torna erejéig a Szolnoki Légiót erősítő játékosunk maga mesélt néhány mondatban az ott történtekről...
A NESTEA - Országos Strandvízilabda Bajnokság nyíregyházi döntőjébe a lentebb felsorolt csapatok jutottak a három selejtezőből.

A DVSE is indított egy gárdát Debreceni Keleti Veszedelem néven, és a srácok (némileg megerősítve Szolnokról, illetve az olasz B ligából) a továbbjutás küszöbén álltak az egri tornán. Végül a Körkutyák együttese (amely volt válogatottakat és mostani első osztályú játékosokat is felvonultatott) egy kis „hátszéllel” legyűrte a mieinket, ám a mi fiaink megmutatták, hogy nemcsak a tévéből ismerik errefelé a vízilabdát, hanem játsszák is.

Nem is rosszul! Mindez még július végén történt.
A fenti előzmények után az augusztus eleji nyírségi hatcsapatos döntőben aztán ugyanez a Körkutyák együttese megnyerte az egész országos versenysorozatot, így még inkább büszkék lehetünk a kibővített DVSE-re, lévén a végső legjobbal szemben maradt alul éppen hogy annak idején, ők ütöttek el minket a továbbjutástól.
Azért ez a finálé sem múlt el debreceni vízilabdázó részvétele nélkül, mivel a szabályok értelmében egy-egy sportoló csapatot is válthat menet közben, s ezzel élt is Mosonyi Zsolt, a DVSE centere. Bátyja helyett – aki nem tudott ott lenni Nyíregyházán – szállt be a Szolnoki Légióba Zsolt, és mint később elmondta, szép emlékkel lett ezáltal gazdagabb.

A javarészt OB I-es játékosok között is megállta a helyét, és pozitív visszajelzéseket kapott a teljesítményét illetően, vagyis egyáltalán nem lógott ki a sorból, ami dicséretes.

A szolnokiak a csoportmeccsek után (ezt lejjebb részletesen nem közöljük) a keresztbejátszás során nyertek a TIPO VSC ellen, majd az elődöntőben a Körkutyáktól vereséget szenvedtek, így maradt a legjobb négy közé kerülés, ami azért egyáltalán nem rossz eredmény.

A torna kapcsán kérdeztük Mosonyi Zsoltot, milyen élményekkel, tapasztalatokkal tért haza a döntőről.

- „Kellemes időben, remek hangulatban játszhattunk. A Körkutyák csapata ezúttal tényleg jobb volt, mint a mostani csapatom (nem úgy, mint amikor a debreceni gárda volt az ellenfele, ám ezt most hagyjuk), de így is élmény volt szerepelnem ezek között a srácok között.

Délelőtt tíztől kora estig zajlott a döntő, majd a végén persze megvolt az ilyenkor szokásos buli is, előtte pedig kisebb ajándékokat (papucs, stb.) kaptunk a támogatók jóvoltából.

A meccsek sokkal pörgősebbek, mint a hagyományos vízilabdában, és a posztok sem annyira kötöttek. Ugye, 3 plusz 1-es csapatok játszanak egymással, és a kapuson kívül gyakorlatilag csak a center adott (ez voltam én), a másik két ember szabadabban mozoghat. Sok a védőtől való elmozdulás, az improvizáció.

Mások mondták rólam, hogy ha gyorsulnék még, megállhatnám a helyemet ezen az OB I-es szinten is, ami jó érzés volt. Jövőre a DVSE-vel mindenképpen újra itt leszünk, és szeretnénk még jobban szerepelni!”

2008. AUGUSZTUS 2.
A csoport:
HAVAIANAS-Körkutyák
Makett
TIPO VSC
B csoport:
Minune Baso
Szolnoki légió (Mosonyi Zsolttal)
Kinder Pécs
Keresztbejátszás:
Makett – Kinder Pécs 2:0 (6-3, 6-3)
Szolnoki Légió – TIPO VSC 2:1 (6-4, 4-6, 6-1)
Elődöntő:
HAVAIANAS-Körkutyák – Szolnoki Légió 2:0 (6-4, 6-4)
Minune Baso – Makett 1:2 (6-3, 4-6, 4-6)
DÖNTŐ:
HAVAIANAS-Körkutyák - Makett 2:1 (1:6, 6:5, 6:3)
Írta: Koppányi Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!