Debrecen hírei

2019.01.25. 11:23

Hóban, fagyban viszik a levelet

Hajdú-Bihar - A kézbesítőknek is meggyűlik a bajuk a hóval és a csúszós utakkal.

Hajdú-Bihar - A kézbesítőknek is meggyűlik a bajuk a hóval és a csúszós utakkal.

Januárban több ízben hullott igen jelentős mennyiségű hó, azoknak, akik zárt helyen dolgoznak, főként reggel és délután okoznak bosszúságot a havas és jeges utak, sokan azonban ilyenkor is a szabadban végzik munkájukat. Ilyenek például a postások, akik hóban, fagyban kézbesítik leveleinket, csomagjainkat. A csapadékos, mínuszos téli időjárás gyakran befolyásolja a kézbesítés szokásos menetrendjét is.

Azokon a településeken, ahol meredek utcák vagy zárt, nehezen megközelíthető lakóépületek vannak, esetleg nincs kiépített közút, előfordulhat, hogy a kézbesítő nem, vagy csak komoly nehézségek árán tud bejutni és a munkáját elvégezni”

– mondta el megkeresésünkre a Magyar Posta Zrt..

Amennyiben a kézbesítők időjárási körülmények miatt nem, vagy korlátozottan tudják végezni a munkájukat, jelentik azt, és a Posta a honlapján közzéteszi a vonatkozó információkat. Az elakadt küldeményeket minél előbb megpróbálják ismét a kézbesítést, ahogy a körülmények ezt megengedik.

Meleg ruha és védőital

A Magyar Posta Zrt. az ország egyik legnagyobb vállalata, mintegy 30 ezer embert foglalkoztat. A kézbesítők száma több mint 9 ezer, ebből Hajdú-Bihar megyében közel ötszázan dolgoznak.

– A téli időszakban a vállalat a hideg időjárás elleni védőruházatot biztosít: téli sapkát, béléses kesztyűt, téli védődzsekit, valamint egy béléssel ellátott meleg nadrágot. Emellett két pár magas szárú téli védőcipő is jár a dolgozóknak. A postákon meleg védőitalt biztosítunk, valamint a postavezetők kötelessége meghatározni azokat a helyeket, ahol a kézbesítő szükség esetén felmelegedhet – adott tájékoztatást a vállalat.

A Magyar Posta minden évben felhívja a munkatársaik figyelmét az influenza elleni védőoltás fontosságára, még a járványt megelőzően. Az oltóanyag és a védőoltás beadásának költségeit megtérítik azon munkavállalóiknak, akik nem tartoznak a veszélyeztetett, térítésmentesen beoltandók körébe.

- Kiss Dóra -


[related-post post_id="4120158"]

[related-post post_id="4119663"]

[related-post post_id="4120139"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!