Debrecen hírei

2018.09.29. 15:12

Finomságok nyúlhúsból

Debrecen - Józsán szombaton nyúlfőző verseny bemutatója és kóstolója lesz.

Debrecen - Józsán szombaton nyúlfőző verseny bemutatója és kóstolója lesz.

A különleges gasztronómiai eseményen a nyúlételeket neves zsűri felügyeli és bírálja: Bede Róbert mesterszakács irányításával Mile József mesterszakács, világkupa győztes, világbajnoki aranyérmes séf és Cseke István mesterszakács – olvasható a szervezők közleményében.

A Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács promóciójának célja, hogy minél több magyar fogyasztó megismerje a nyúlhús előnyeit és elkészítésének igen változatos módját. A kampányukat a Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával közösen egy jótékonysági akcióval kapcsolják össze. Az augusztusban felajánlott 150 kilogramm nyúlhúst a rendezvényen adják át a Debreceni Karitatív Testület részére, majd azt a rászoruló családok kapják meg. Szeretnék minden olyan közösség részére eljuttatni

a nyúlhúst, ahol ez eddig nem volt elérhető.

Egészséges

Céljuk, hogy a nyúlhús megjelenjen a közétkeztetésben (iskolákban, óvodákban, kórházakban, egyéb intézményekben), hasonlóan Nyugat-Európa országaihoz. Az egészségtudatos táplálkozás széleskörű elterjedése nyomán egyre nagyobb az igény az egészséges és minőségi fehérjeforrások iránt. A nyúlhús diétás étrenden élők, kisgyermekek és idősek számára kiemelten ajánlott. Méltán mondhatjuk róla, hogy a 21. század fehérjeforrása.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!