Debrecen hírei

2018.08.31. 15:12

Berényi Ervin: emberközpontú orvoslásra lenne szükség

Debrecen - Megtakaríthatnánk az emberi bizalmatlanságból adódó felesleges erőfeszítéseket – véli a klinikai központ elnöke.

Debrecen - Megtakaríthatnánk az emberi bizalmatlanságból adódó felesleges erőfeszítéseket – véli a klinikai központ elnöke.

Négy szekcióban osztották meg egymással ismereteiket, tapasztalataikat a résztvevők pénteken a Juhász Zsuzsa szakdolgozói konferencián, a Debreceni Egyetem Klinikai Központban (DE KK). Az előadásokon szó esett az egészségügyi ellátás teljes spektrumáról, a diagnosztikán és a terápián keresztül a rehabilitációig. Átadták továbbá a Juhász Zsuzsa-emlékdíjat, melyet a DE KK Ápolási Bizottságának döntése alapján a legkiemelkedőbb munkát végző szakdolgozó vehetett át, egyfajta életműdíjként. Az elismerést az idén Zsámboki Judit kapta, aki a DE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika klinikavezető ápolója. A plakettet Berényi Ervin, a DE KK elnöke és Gál Mária ápolási és szakdolgozói alelnök adta át.

– Visszagondolva az elmúlt negyven évre, ez a díj visszaigazolás arról, hogy érdemes volt ezt a pályát választanom. Ez a hivatás talán a legszebb az egészségügyi pályák között. Megható és nagyszerű ott lenni egy család születésénél – mondta Zsámboki Judit, s megköszönte mindenkinek, akik az ide vezető úton segítették, hiszen jelenleg is egy nagyszerű csapatban dolgozhat.

Az elismerés átadása után, nyitóbeszédében Berényi Ervin arról beszélt, hogyan látja a magyar egészségügyet és a klinikai központot. Az előadás részeként fölvázolta a szakma pozitív és negatív oldalát. Hangsúlyozta, emberközpontú orvoslásra lenne szükség, hiszen az emberközpontú egészségügyben megtakarítanánk azokat a felesleges párbeszédeket és munkát, amelyek az emberi bizalmatlanságból adódnak. Mint mondta, az orvos és a beteg közötti megfelelő kommunikáció az egyik legfontosabb tényező.

GYT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!