Debrecen hírei

2018.06.18. 14:56

Színfallá változik a rózsafal, nézőtérré a kockakő

Debrecen - Udvaroljon ön is a Páholyban! – hívogatnak az új belvárosi színházi térbe.

Debrecen - Udvaroljon ön is a Páholyban! – hívogatnak az új belvárosi színházi térbe.

A közösség hiánya, a játékosság és a drámai, illetve harsogva nevetős pillanatok utáni egyre fokozódó vágy, egy-egy országos hírű művész mimikájának, közvetlenül nekünk szánt mondatának gyakori felidéződése – effélék lehetnek a Páholy Lakásszínház megvonási tünetei. Ezeket orvosolandó a különleges, intim közeget igénylő előadásokat vendégül látó, sőt, tematikus vacsorákkal, szereplőbeszélgetésekkel egybekötő belvárosi játszóhely rendszeres látogatói alternatív nyári helyszíneket ajánlottak a vezetőknek, Végh Veronikának és Csáki Szabolcsnak. A 80 főt befogadni képes tér ugyanis ilyenkor már melegnek bizonyul, s a harmadik évadát a május végi Testvéresttel záró intézmény – kőszínházi társaihoz hasonlóan – eddig néhány hónap szünetet tartott ezidőtájt. Egy néző ajánlása, a szomszédban, azaz az Arany János utca 6. szám alatt található Vintage udvar azonban inspirálta a művészházaspárt.

Szerelmek a színen

Nincs alkalmasabb időszak a könnyedebb, szórakoztatóbb, szerelemközpontú produkciókat felvonultató Páholy Udvar kipróbálására, mint a nyár”

– fogalmazott Végh Veronika. Mint arról beszámolt: a vadszőlővel befutott, rózsafallal körülvett, kockaköves kis színtérre először július 7-én várják a közönséget. A Kié vagy, mondd? című zenés előadást Szávai Viktória és Adorjáni Bálint adják elő. Július végén az idén megalakult Páholy Ifjúsági Színház első produkcióját, a Rómeó és Júliát a jelen korra átdolgozó darabot láthatjuk. A művet Csáki Benedek írta át, rendezte és ő játssza a főszerepet. Az előadást nemrégiben egy lengyelországi nemzetközi fesztiválon is elismerték, a legjobb rendezés díjával tért haza a fiatal csapat. Azóta beválogatták egy kijevi szemlére, és meghívták egy budapesti fellépésre őket. A sorozat harmadik előadása az augusztusi A bilincs a szabadság legyen című, amelyben Balsai Móni és Trill Zsolt tárják elénk Polcz Alain és társa, Mészöly Miklós hétszáz leveléből kiolvasható érzelmeket, világlátást. A szokások szerint a közönség ezúttal is kap majd ruházkodással kapcsolatos játékos feladatokat, amelybe – ha kedve van – bekapcsolódhat.

Az esteket változatlanul vacsora, ital és a fellépő művészekkel való kötetlen beszélgetés teszi még egyedibbé. Elhangzott: esőnap nincs – lévén, hogy néhány lépcsőfok választja el az udvart a zárt lakásszínháztól, így zord idő esetén a zárt téren zajlik majd a program.

HABE


A dresszkódot, és az előadások pontos időpontját, a jegyvásárlási feltételeket és a Páhollyal kapcsolatos minden lényegi információt megtudhatnak a [email protected] címen jelentkezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!