Debrecen hírei

2018.03.23. 08:48

Nehéz napjuk volt a megyei lánglovagoknak

Hajdú-Bihar - Jégcsapok, kidőlt fák, és tűz miatt is riasztották a tűzoltókat. Ügyeleti hírek csütörtökről.

Hajdú-Bihar - Jégcsapok, kidőlt fák, és tűz miatt is riasztották a tűzoltókat. Ügyeleti hírek csütörtökről.

Csütörtök reggel Vámospércsen, a Szabadság utcában egy vályog falazatú lakatlan ház egyik fala veszélyesen megdőlt. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók a tűzfalat lebontották.

Tegnap az olvadás következtében Debrecenben, a Jászai Mari, a Piac, a Csokonai és a Rózsa utcában is az épületek tetejéről lecsúszó hó és jégcsapok veszélyezették a gyalogos forgalmat. Balmazújvároson pedig a Dózsa György utcába kellett jégcsap eltávolítás miatt vonulniuk az helyi tűzoltóknak. Az egységek gépezetes toló és kihúzós létrán át, kéziszerszámok segítségével letisztították az épületek lefagyott részeit.

Csütörtök délelőtt három és fél méter magas fenyőfa veszélyesen megdőlt és a gyalogos forgalmat veszélyeztette Hajdúszoboszlón, a Fertő utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Debrecenben, egy halápi tanya közelében egy húsz méteres fa villanyvezetékre dőlt. Csütörtök délután az áramszolgáltató szakemberei és a debreceni hivatásos tűzoltók a kidőlt fát eltávolították.

A Honvéd utcában is megdőlt fa miatt vonultak a debreceni tűzoltók. Ott egy tíz méteres tuja fát kellett eltávolítaniuk motoros láncfűrésszel.

Két és fél mázsás bika egy aknába esett tegnap délután Nyíradonyban, a Rákóczi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók az ott lévő emberekkel közösen kötél és heveder segítségével kiemelték a bajbajutott állatot az aknából. A kis bika nem sérült meg.

Egy családi ház fürdőszobájában egy mosógép füstölt tegnap délután Szentpéterszegen, a Kossuth utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a mosógépet kivitték a házból és az épületet átszellőztették.

Késő délután kéményben korom izzott Debrecenben, a Kosztolányi Dezső utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével az izzó részeket eltávolították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!