Debrecen hírei

2013.06.12. 15:17

Kozák Luca két számban világbajnoki résztvevő

Két számban is rajthoz állhat a július 10-14 közötti Ifjúsági Atlétikai Világbajnokságon a DSC-SI gátfutója, Kozák Luca.

Két számban is rajthoz állhat a július 10-14 közötti Ifjúsági Atlétikai Világbajnokságon a DSC-SI gátfutója, Kozák Luca.

A Sportiskola tapasztalt edzőjének, Suba Lászlónak a tanítványa már korábban, a június elején megrendezett diákolimpiai viadalon elért 13,80-as eredményével teljesítette a donyecki VB kiküldetési szintjét 100m gátfutásban (14,00). Az elmúlt hétvégén, Csehországban aztán bebiztosította helyét az utazó keretben.

Luca a most megfutott 13,73-as idejével nem bízta a véletlenre, s már biztos indulónak érezheti magát 100m gáton. Ráadásul társaival aznap a váltóban is kiváló időeredményt értek el így két számban is bizonyíthat az ukrajnai világbajnokságon.

Az alig 17 éves Kozák Luca most hetedik a Világranglistán, s ahogy mondja, időeredménye folyamatosan javul s javulni is fog a VB-ig.

„- Tavaly még nem sikerült 14 másodperc alá mennem, de idén már 14-en belüli időket tudtam futni. Most 13,73-al második lettem Csehországban úgy, hogy a régi országos csúcsnál is jobbat futottam. Végül is azért nem én vagyok jelenleg a hazai ifjúsági csúcstartó, mert egy másik magyar lány, Répási Petra végzett előttem 13,50-nel. Két hét múlva Országos Ifjúsági OB lesz, s akkor megint összemérjük tudásunkat. Ez a 13,73 az egyéni legjobb eredményem. Készültünk erre, tudtuk, hogy képes lehetek ilyen időre és nagyon örülök neki, hogy végül sikerült. Ez az idő még jobb is lehet, hiszen most egy kicsit fáradt voltam, sokat utaztunk és volt is néhány hiba a futásomban. A bokámmal például lehúztam vagy két gátat. Úgy érzem, hogy gyors vagyok és kissé pihentebb is, mint mondjuk májusban így nagyon bizakodom mind az OB, mind pedig a világbajnokság tekintetében.”

Suba László egyelőre „óvatosan” nyilatkozik a VB esélyekről.

– Mi most nagyon elől szeretnénk végezni, de kabalából nem mondok ennél bővebbet.” Versenyzője már egy kicsit többet árul el. „- A VB-n legalább egy kört szeretnék menni, ezt azt jelenti, hogy szeretnék a középdöntőbe kerülni.”

Luca a magyar váltó tagjaként indul az úgynevezett „svédváltóban” is az Ifjúsági Világbajnokságon. Ez azt jelenti, hogy 100, 200, 300 és 400 métert fut a váltó egy-egy tagja. A DSC-SI kiválósága a tervek szerint a váltó „első embere” lesz, tehát 100 méterrel alapozhatja meg a magyar négyes jó szereplését.

Gratulálunk, Luca!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!