Debrecen hírei

2013.01.06. 19:45

Kikapott a vendégségbe kényszerülő Factum

Kosárlabda. Mivel egy pénzügyi vita eredményeként - az ügy megoldásáig - nem használhatja az Oláh Gábor utcai csarnokot a Factum Sport legénysége, így az a sajátos helyzet állt elő, hogy az NB I A csoportjának tizenötödik fordulójában az együttes kénytelen volt feladni a hazai pálya előnyét, és Jászberényben lejátszani soron következő bajnokiját.

Kosárlabda. Mivel egy pénzügyi vita eredményeként - az ügy megoldásáig - nem használhatja az Oláh Gábor utcai csarnokot a Factum Sport legénysége, így az a sajátos helyzet állt elő, hogy az NB I A csoportjának tizenötödik fordulójában az együttes kénytelen volt feladni a hazai pálya előnyét, és Jászberényben lejátszani soron következő bajnokiját. A kedvezőtlen előjelek ellenére szezonbéli második győzelmük megszerzése reményében utaztak el Helmecziék a jászsági városba. Az ellenfél csapatában helyet kapott a héten pont a Debrecenből igazolt irányító, Dejan Mladenovics is.

 

Gyenge második negyed

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a Berény, és az első negyed végére hét pontos előnyt dolgozott ki a saját közönsége előtt játszó vendégcsapat. A második tíz percben sem változott a játék képe, és a jól játszó Rastko Dramicsanin vezérletével szünetre tizenhat egységnyire hizlalta fórját Földi Sándor együttese.

A pihenő sem hozta el debreceni szempontból a remélt változást, a bordó-fehérek próbálkoztak becsülettel, de a hárompontosaikat közel ötven százalékkal értékesítő jászberényiek – ugyanez a másik oldalon tizenhét százalék – végig kontrollálva a mérkőzést ügyeltek, hogy csak annyit adjanak ki magukból, amennyi a tekintélyes különbség tartására elegendő. A tisztességes második félidei játék ellenére is huszonegy pontos vereség lett a vége, de az elmúlt napok történéseinek fényében ez nem is meglepő.

 

NB I. A 15. forduló, Jászberény

Factum Sport Debrecen - TOP COP Security Jászberény 58-79 (17-24, 11-20, 18-22, 12-13)

Belvárosi Általános Iskola

Vezette: dr. Vígh P., Bognár T., Gál J. (Bernáth)

Factum Sport Debrecen: Helmeczi 5, SMITH 22, Stafford 11/3, Izzo -, Cseh - Csere: Kovács 7/3, Vas 9/6, Pék 4, Varga -, Benőcs –

Vezetőedző: Jason Okrzesik

TOP COP Security Jászberény: Rakits 8/6, Szabó P. 3/3, SOÓS 20/12, MARKOVICS 12/3, DRAMICSANIN 23/6 Csere: Horti 9, Mladenovics -, Török 2, Szögi -, Molnár 2, Varga Vezetőedző: Földi Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!