Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.17. 12:37

Sem migránst, sem pestises húst nem találtak

<p>Cigánd, Tokaj - Cigándnál és Tokajnál a Tisza-hídnál, Sátoraljaújhelynél, Miskolc előtt pedig a 37-es főút és 3-as főút előtti becsatlakozásánál tartottak ellenőrzést a "Gordiusz" elnevezésű akcióba bevont rendőri erők csütörtökön délelőtt <dia width="900" height="700" alt="Sem migránst, sem pestises húst nem találtak 2008.04.17."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sem_migr_nst__sem_pestises_h_st_nem_tal_lta/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Sem migránst, sem pestises húst nem találtak 2008.04.17." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/kozuti-ellenorzes-miskolc.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A schengeni határ keleti országaiban, Lengyelországban, Szlovákiában, Magyarországon és a romániai határnál tartottak ellenőrzést az érintett nemzetek rendőrségei csütörtökön. Az összevont és koordinált akcióban a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési osztályának, és a területileg illetékes kapitányságok emberei vettek részt - erről Kovács Zsolt alezredes, osztályvezető beszélt lapunknak.

A "Gordiusz" fedőnevű akció során elsősorban a kamionokat és furgonokat állították meg, amelyekben elvileg emberek elrejtőzhetnek. Az illegális migráció kiszűrése volt ugyanis az ellenőrzés célja. A csütörtök délelőtt végrehajtott akció során azonban nem találtak egyetlen elrejtőzött és illegálisan az országban tartózkodó személyt sem.

Azt is megtudtuk, hogy a szlovákiai sertéspestis miatt az ellenőrzések során azt is szemügyre vették, hogy húst szállítanak-e az elsősporban szlovák felségjelű járművek. Húst azonban senki nem vitt. Az ellenőrzés során néhány közlekedésrendészeti szabálysértést tapasztaltak az egyenruhások, például a zöldkártya hiányát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!