Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.26. 17:43

Menjünk világgá...tizenötödször

<p>Miskolc - Tizenötödik alkalommal hirdeti a miskolci Utazás kiállítás szlogenje: Menjünk világgá...! A szlogen persze nem azt jelenti, hogy utazzunk külföldre, hanem arra biztat mindenkit, keljünk útra és ismerjük meg hazánkat is.&#160;&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/utazas-kiallitas.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A fentiek szellemében már a kiállítók többsége is a hazai tájak kínálatát hozza el Miskolcra. Persze az idei renezvényről sem hiányozhatnak a díszvendégek: a szervezők ezúttal Csehországnak és Tardnak kínáltak lehetőséget arra, hogy bemutatkozzanak a közönség előtt.

Szűkös helyen

Mint azt Bárdos István szervezőtől megtudtuk, 90 standon 130 kiállítóval találkozhatunk az április 3-án kezdődő kiállítás három napja alatt. A helyszín ezúttal is az ITC-székház (Miskolc, Mindszent tér 1.), amit már rég kinőtt a rendezvény – idén például március elejére minden hely betelt, olyannyira, hogy a kézművesek is áldozatul estek a hely szűkének. Hogy miért nem viszik máshová a kiállítást? – kérdezhetik olvasóink.

Nos azért, mert Miskolc híján van az erre alkalmas létesítményeknek. S bár a szervezők tárgyaltak a miskolci sportcsarnok vezetésével, háromszoros lett volna a bérleti díj az ITC-hez képest. Ez pedig azt jelentette volna, hogy részben emelni kellett volna a kiállítói díjon, másrészt pedig fizetőssé tenni az eddig ingyenes vásárt. Egyik megoldás sem volt szimpatikus a Bárdos István vezette csapatnak, így maradt a megszokott, kissé szűkös helyszín. Ez azonban mit sem von le az élvezetekből, a miskolci Utazás kiállítás idén is sokszínű kínálattal és változatos programokkal várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!