Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.18. 21:01

Fórum(ok) a miskolci városfejlesztésről

<p>Miskolc - Megtartották ma délután az első fórumot, amelyen a városfejlesztésről vitáztak. Igaz, kevesen jelentek meg a rendezvényen, de a résztvevők fontos kérdéseket fogalmaztak meg.</p>

A miskolci városvezetés nem is olyan régen kérdőíveket juttatott el a háztartásokba, amelyekben arra kérték a miskolciakat, hogy fogalmazzák meg, merre fejlesztenék városukat. Ezen kérdőívek alapján készítenék el a város Integrált Városfejlesztési Stratégiáját. Erre azért van szükség, mert az Európai Unió a 2007–2013-as időszakra vonatkozóan előírta, hogy – a hatékony és koncentrált forrásfelhasználás érdekében – csak az integrált városfejlesztési akciókat támogatja, amelynek az alapdokumentuma az IVS.

Nos, a kitöltött kérdőívek immár beérkeztek a polgármesteri hivatalba, és elérkezett a projekt második "felvonása", lakossági fórumokon tárgyalják meg az azokban megfogalmazottakat. Ennek első állomása volt a mai, amit a Diósgyőri Gimnáziumban tartottak. A fórumon először előadás hangzott el, amelyben a város bemutatta azt a munkaanyagot, amelyet eddig összeállított. Ebbe bárki beleszólhat, véleményezhet. Az elkövetkező napokban még három helyen nyílik erre lehetőség:

Szerdán a Rónai Ferenc Általános Iskolában (17 óra)
- Március 26-án A Munkácsy Mihály Általános Iskolában (Szilvás u.) (17 óra)
- Április 2-án: A Miskolci Önkormányzat Konferenciatermében (Petőfi utca 1-3.) (17 óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!