Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.23. 08:23

Karácsonyi ajándék a rászorulóknak Kazincbarcikán

<p>Kazincbarcika - Megközelítőleg egymillió forintot költött Kazincbarcika önkormányzata a városban élő rászorulók karácsonyi megajándékozására. Időseknek, nagycsaládosoknak, hajléktalanoknak lett így szebb az ünnep - értesültünk Maros Évától, a barcikai önkormányzat sajtószóvivőjétől.</p>

Kazincbarcikán három bentlakásos idősek otthona és egy idősek klubja működik. A december 17-én kezdődő héten valamennyi intézménybe ellátogatott az önkormányzat „ jézuskája”, ahol úgynevezett közösségi ajándékok, szórakoztató- elektronikai , valamit hasznos ajándékok kerültek a karácsonyfa alá. Az idős otthonok személyzete természetesen a Szent estére is készül, amikor személyre szabott ajándékokkal lepik meg a bent lakókat.

December 22-én a Kazincbarcikai Sport Központ adott otthont a nagycsaládosok karácsonyának. Ide 180 nagycsaládost hívott meg az önkormányzat. A vendégeket teával és pogácsával fogadta Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere és Karikás Lajosné alpolgármester, akik tartós élelmiszer csomagot adtak át a nagycsaládosoknak.

A hajléktalanokról sem feledkeztek meg Kazincbarcikán. December 22-án a város vezetése tartós élelmiszer csomagokat osztott szét a kazincbarcikai hajléktalan szálláson.

B. Gy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!