Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.30. 14:05

Új pályázatot írnak ki a barcikai kórház működtetésére

<p>Kazincbarcika - Új pályázatot írt ki a Kazincbarcika Városi Kórház hosszú távú működtetésére a kazincbarcikai önkormányzat. Erről és az előző nyilvános pályázati eljárás indoklás nélküli eredménytelenné nyilvánításáról döntött pénteken a soron következő képviselő- testületi ülésén Kazincbarcika önkormányzatának testülete. <A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/vita-az-allam-szereperol/cn/boon-news-em_01-20071116-084601"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<STRONG><A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/vita-az-allam-szereperol/cn/boon-news-em_01-20071116-084601">Horváth Ágnes az új biztosítási rendszerről</A></STRONG></p>

Szitka Péter polgármester azt nyilatkozta: "-nekünk az a feladatunk, hogy a legjobb üzemeltetőt találjuk meg a csődközeli helyzetben levő kórház élére. Jó és megfontolt döntést szeretnénk hozni a barcikai emberek érdekében, biztosítva a teljes nyilvánosságot, az átláthatóságot és a tisztességes versenyt, mert ezek a jó döntést.

Mint ismeretes október 12-én rendkívüli képviselőtestületi ülésen döntöttek a kazincbarcikai szenátorok úgy, hogy nyilvános pályázatot írnak ki az önkormányzat közfeladatát képező egészségügyi feladatok 20 évre történő átadásáról és a hozzá kapcsolódó vagyonkezelői jog átruházásáról. A beadási határidő november 15 volt, ahol három pályázó: A Debreceni Egyetem, a Post-Invest Zrt., és a Borsod-Abaúj-Zemeplén megyei Kórház és Egyetemi Oktatókorház konzorciumban a MED center Egészségügyi Szolgáltató Kft-vel adta be pályázatát.

A pályázatok elbírálására alakult eseti munkacsoport azt indítványozta az önkormányzat képviselőtestületének, hogy nyilvánítsa eredménytelenné az eljárást. Az indoklásban az szerepelt: a beérkezett pályázatok mindegyike hiánypótlásra szorul és a hiánypótlások esetleges benyújtása esetén sem látja biztosítottnak a képviselő-testület által elvárt egészséges versenyhelyzet kialakulását.

A pénteki képviselő-testületi ülésen egyébként Rizner József azt indítványozta, hogy vegyék le a napirendről a kórházi pályázat kiírásának tárgyalását. Ezt azonban a testület 15 nem 7 igen és 1 tartózkodás alapján elutasította. Végül a testület ülésén a képviselők többségi igen szavazatokkal (17 igen, 6 nem) egyetértettek a bizottság javaslatával.

Ennek alapján az új kórházi pályázat beadási határideje 2008 január 8. délelőtt tíz óra. A pályázatok elbírálásában a képviselőtestület egy eseti bíráló csoportot kért fel a közreműködésre. A csoportot feljogosította arra is, hogy szakmai és jogi szakértőket vegyenek igénybe. A bírálatot követően a beérkezett ajánlatokról legkésőbb 2008 március 8-án döntenek a képviselők. Kazincbarcika önkormányzatának képviselőtestülete az új kiírásban iss fenntartja magának a jogot az új pályázati eljárás indoklás nélküli eredménytelenné nyilvánítására.

BGY

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!