boon-sportoldal

2008.04.16. 10:06

Tízéves lett a Miskolci Sportiskola

<p>Szerdán 17 órától a sportcsarnokban tartja jubileumi díjátadó gáláját a Miskolci Sportiskola.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/misi-10-eves-miskolc.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Egyfajta mérföldkőhöz érkezett az 1998 szeptemberében elindult MISI, amely akkor még csak 600 gyerekkel látott munkához... A jeles esemény kapcsán arra kértük Fuhrmann Géza igazgatót, adjon rövid értékelést, mi az, aminek személy szerint örül az eltelt egy évtized vonatkozásában, s mi az, amit esetleg a negatívumok közé sorolna.
– Kezdeném azzal, nem igazán hangzik jól, ha az ember saját magát dicséri, így aztán elöljáróban idézném Elbert Gábor sport szakállamtitkárnak, a mai rendezvény fővédnökének szavait, aki köszöntőjében példaértékűnek nevezi azt, amit a Miskolci Sportiskola az elmúlt tíz évben produkált. Amennyiben azt kérdezi tőlem, elégedett vagyok-e, azt mondom igen. Egyrészt, mert 1998-ban elindult egy folyamat, melynek során a hozzánk járó gyerekek megfelelő szintű képzést kaptak, és kapnak, másrészt pedig azért, mert a város fiatalságának mintegy húsz-huszonöt százaléka megfordult nálunk, s én bízom benne, hogy ők a későbbiekben sem fognak elszakadni a sporttól. Lehetne sorolni különböző adatokat, de szerintem a legbeszédesebb tény, hogy tíz év alatt huszonkét MISI-s, vagy MISI-ben sportolt versenyző vett részt különböző világversenyeken.

Ha lenne bázis

Mik kerülhetnének annak a bizonyos mérlegnek a másik „serpenyőjébe?” ,,Sajnos, azt nem tudtuk elérni, hogy valamennyi szakágnak legyen felnőtt kimeneti szintje, hogy a gyerekek lássák, hová juthatnak el – folytatta a szakember. – Nincs élvonalbeli női kézilabdacsapatunk, de említhetnénk a férfi kosárlabdát is, vagy az egyéni sportágak közül a tornát... A másik a létesítményhelyzet, amely esetében terveink voltak és vannak, ám tíz esztendő alatt nem lehet hosszú évtizedek lemaradását bepótolni. Sok dologban jól állunk, viszont atlétikában, úszásban mindenképpen előre kellene lépni; az lenne az ideális, ha minden sportágnak kialakulna egy bázisa.”

Lejár

Fuhrmann Géza megalakulása óta áll az intézmény élén, s második öt évre szóló mandátuma 2008. augusztus 1-jével ér véget. Információink szerint a posztra többen is pályáznak, arról, hogy végül is ki lesz az igazgató, Miskolc közgyűlése a közeljövőben fog dönteni.

Számok, adatok
– 4500 fiatal sportolt a MISI-ben a tíz év alatt, s sajátított el legalább egy sportágat.
– Az eltelt egy évtizedben 22 országban jártak a sportiskola versenyzői.
– Több, mint 230 magyar bajnoki címet szereztek.
– Címeres mezt nemzetközi versenyeken, mérkőzéseken 120-an húzhattak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!