boon-sportoldal

2008.03.16. 10:20

Hamilton nyerte az ausztrál nagydíjat

<p>A McLaren-Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton nyerte az ausztrál nagydíjat, a Forma-1-es világbajnokság idei első versenyét, magyar idő szerint vasárnap hajnalban. <dia width="650" height="690" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Hamilton_nyerte_az_ausztr_l_nagyd_jat_2008_/index.shtml , SERIE ,650,690)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Hamilton nyerte az ausztrál nagydíjat 2008.03.16." /></a></dia></p>

10:15: Kizárták Barichello-t, megvan a címvédő első pontja

Mégis pontot szerzett az idei első Forma-1-es nagydíjon a világbajnoki címvédő, Kimi Räikkönen. A verseny bírái ugyanis utólag kizárták az eredetileg 6. helyen végzett Rubens Barichello-t. A brazil pilótának azután törölték eredményét, hogy a piros lámpa ellenére hajtott ki a boxból egy tankolás után.

A kilencedik Räikkönen így egy helyet feljebb lépett és megszerezte idei első világbajnoki pontját. A bírák egyébként megbüntették a japán Nakajimát is, amiért kilökte Robert Kubicát, mialatt a biztonsági autó mögött köröztek a pilóták. A lengyel pilóta az ütközés után már nem tudott visszatérni a pályára. A japán újonc így a jövő heti, malajziai versenyen tíz hellyel hátrébb indul majd.

08:00: A második helyen a BMW-s Nick Heidfeld érkezett be, míg a harmadikat a Williams szintén német pilótája, Nico Rosberg szerezte meg. A tavalyi világbajnok Kimi Räikkönen autója néhány körrel a vége előtt leállt.

A verseny hatalmas küzdelmet hozott, a biztonsági autót ugyanis háromszor is be kellett küldeni a pályára, a távot pedig csak hét autó tudta teljesíteni, a 22-ből, a többi versenyző kiesett.

Forma-1, 2008, Ausztrál nagydíj:

1. Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 1 óra 34:50.616
2. Heidfeld (német, BMW Sauber) + 5.478 másodperc
3. Rosberg (német, Williams-Toyota) + 8.163
4. Alonso (spanyol, Renault) + 17.181
5. Kovalainen (finn, McLaren-Mercedes) + 18.014
6. Barrichello (brazil, Honda) + 52.453
7. Nakajima (japán, Williams-Toyota) + 1 kör
8. Bourdais (francia, Toro Rosso-Ferrari) + 2 kör
9. Räikkönen (finn, Ferrari) + 3 kör

Kapcsolódó cikkek:

Hamilton elégedett
A McLaren-Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton indulhat az élről a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon, míg legnagyobb riválisa, a FerrarisKimi Raikönnen motorhiba miatt csak a 15. lett

A McLaren kirúgta a kémkedéssel vádolt mérnököt
A McLaren-Mercedes Forma-1-es csapat pénteken elbocsátotta a tavalyi kémbotrány elsőszámú okozóját, Mike Coughlant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!