szon-sportoldal

2008.09.16. 11:31

Iglói ismerősökhöz indulnak

<p>A Marso-Vagép Nyíregyháza KK számára megkezdődik a felkészülési mérkőzések sora, a jövő heti, hazai rendezésű torna előtt csütörtöktől szombatig a szlovákiai Iglón szerepel a férfi kosárlabdacsapat. <dia width="900" height="700" alt="Iglói ismerősökhöz indulnak 2008.09.16."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Igl_i_ismer__337_s_kh_z_indulnak_2008_09_16/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Iglói ismerősökhöz indulnak 2008.09.16." /></a></dia>&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/igloi-ismerosokhoz-indulnak/cn/szon-news-km_01-20080916-111915"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A></p>

Ike az útját állta annak, hogy már a hét első napján teljes legyen a Marso-Vagép NYKK kerete. Nem az egykori körmendi irányítóról van szó, hanem arról a hurrikánról, amely rettegésben tartja az utóbbi napokban Amerikát.

Andre Burton, az élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat egyik új szerzeménye a hétvégén Memphisből Cincinattiba repült, de onnan már nem tudott egykönnyen továbbállni, mert az őrült szél miatt több járatot is töröltek. Kedden azonban landolt az a gép Ferihegyen, amely Magyarországra repítette a korábban Mexikóban pattogtató 25 esztendős hátvédet. Sajnos, a megérkezés sem volt problémáktól mentes, mivel a Memphis–Cincinatti–Párizs–Budapest útvonalon eltűntek Burton csomagjai, aki így egy kézipogyásszal érkezett meg Nyíregyházára.

Vele vált teljessé Kmézics Zoran edző kerete, leszámítva persze a válogatottnál számításba vett Sitku Ernőt. Az NYKK csapatkapitánya minden szabadnapján meglátogatja klubcsapatát, így volt ez hétfőn is. A magyarok szombaton sorsdöntő meccset vívnak Finnországban, Sitku pedig már jövő hétfőn bekapcsolódik klubcsapata edzésmunkájába.

Az e heti szlovákiai tornát viszont még nélküle tudja le az NYKK. A csapat Iglóra utazik, mondhatjuk, régi ismerősökhöz, hiszen a Spisska Nova Vesszel évek óta megmérkőzik oda-vissza a felkészülési időszakban, ráadásul idén januárban a Közép-európai Liga helyosztóját is egymás ellen vívták a felek. A nyíregyháziak csütörtökön 19 órától a szlovák Kolin, pénteken 17 órától a cseh Opava, vasárnap 15 órától pedig a házigazda ellen lépnek pályára. Szeptember 25-27. között pedig a hazai rendezésű torna következik, ezen az Igló mellett az élvonal újonca, a Debrecen valamint a montenegrói bajnokság ezüstérmese, a Budva lesz a vendég.

Visszatérve a csapathoz, Kmézics Zoran nem engedett a terhelésből, a játékosok maratoni hosszúságú tréningeken vesznek részt. A két új, már a csapattal tréningező légiós, a szerb Mitar Trivunovics és Nemanja Jeleszijevics eddig a stábot és játékostársait is lenyűgözte, remélhetőleg a teszt-, illetve bajnoki meccseken ugyanígy tesznek majd a közönséggel is. Gondot egyedül Farkas Attila sérülése okoz, a fiatal center szemébe a vasárnap esti tréningen nyúlt bele véletlenül az egyik csapattársa. Igen, a vasárnap esti foglalkozáson, Farkasnak ugyanis a Nagykállóban játszott NB I. B csoportos bajnoki után is jelenése volt „anyaegyesületénél”.

Létszámbővítés

Idén két magyar résztvevője lesz a Közép-európai Ligának, az NYKK mellett az Albacomp döntött úgy, hogy érdemes neveznie a sorozatra. A tizenkét indulót négyes csoportokba sorolták, a fehérváriak csupa olyan csapattal találkoznak, amellyel a nyíregyháziak legutóbb megmérkőztek: az Iglóval, a Klosterneuburggal és a Novy Jicinnel. A nyíregyháziak ezzel szemben a romániai Temesvár, a szlovák bajnok Pezinok és az osztrák Traukirchen ellen vívhatják meg csoportmeccseiket. Az is eldőlt, hogy az október 22-i bajnoki rajt előtt két csoportmeccset lejátszik az NYKK, 8-án az osztrákok érkeznek, 13-án pedig Pezinokba látogat a Kmézics-csapat.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!