szon-sportoldal

2008.06.24. 11:34

Több egy sporttalálkozónál

<p>Megszokhattuk, hogy a Nyírsuli Kht. által, a Városi Stadionon belül szervezett nyári események kissé túlmutatnak a sporton.</p>

Így lesz ez a szombaton Sky Travel Kupán, amely a megye legfittebb városa címet hivatott eldönteni, de ezzel még nincs vége a hasonló jellegű eseménysornak – derült ki a kedden, a Centrál Hotelben tartott sajtótájékoztatón.

A hétvégi eseményhez hasonlóan ugyancsak hagyománya van a Háza Kupának, vagyis a magyarországi –háza végződésű települések találkozójának, amelyet július 5-én rendeznek meg a stadionban. A rendezvény a sport mellett gasztronómiai és kultúrális találkozó is lesz egyben – nem véletlenül fogalmazott úgy Nagy László, nyíregyházi alpolgármester, hogy az összejövetel sokkal többet jelent egy sporttalálkozónál.

Ezúttal 24 település jelezte részvételi szándékát, a legmesszebbről, Zalaegerszeg mellől az ortházaiak érkeznek, de ott lesz a mezőnyben hazánk legkisebb lélekszámú városa, az 1100 lelket számláló Pálháza is. A korábbi két alkalommal megyebeli sikerek születtek, 2006-ban Kálmánháza, tavaly Baktalórántháza lett a győztes.

Hasonló jellegű, tehát sport-, gasztronómiai és kultúrális találkozó lesz a július 19-i Kisök Kupa is, amelyeket a hazánkban műáködő kisebbségi önkormányzatok számára írtak ki. Tizenhárom ilyen jellegű önkormányzat van Magyarországon, a szervezők reménye szerint a Miniszterelnöki Hivatal által is felkarolt tornán közülük minél többen megjelennek majd Nyíregyházán.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!