szon-sportoldal

2008.06.11. 18:36

Gyulaházáról vezet az út Velencébe

<p>Immár nemcsak Farkas Bertalanról nevezetes Gyulaháza, hanem arról is, hogy sportturizmusa révén a női kézilabda B válogatott rendszeres vendége a szabolcsi településnek. <dia width="900" height="700" alt="Gyulaházáról vezet az út Velencébe 2008.06.11."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gyulah_z_r_l_vezet_az__t_Velenc_be_2008_06_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Gyulaházáról vezet az út Velencébe 2008.06.11." /></a></dia></p>

Március után ezen a héten is Gyulaháza volt a főhadiszállása a Varga József edző vezette gárdának, amely szerda este férfias edzőmeccset játszott, hiszen a megyei férfiválogatott ellen lépett pályára – Kisvárdán. Ezt megelőzően sajtótájékoztatót tartottak a mérkőzés helyszínén, ahol nemcsak az érintett válogatott került szóba.

– Mind a férfi, mind a női főiskolai, úgymond B válogatott esetében három éves koncepcióról beszélhetünk, hiszen idén az olaszországiVelencében rendeznek főiskolai világbajnokságot, jövőre, a belgrádiUniversiade programjára is felkerült a sportág, 2010-ben pedig Nyíregyháza lesz a központja a főiskolások seregszemléjének – mondta Marczinka Zoltán, az országos szövetség szakmai igazgatóhelyettese. – Mindez azért is jó, mert az A és B válogatottak kerete között van némi átfedés, így azok versenyeztetése is megoldott, akik nem kerülnek be a közvetlen elitbe. A felkészülésünk zavartalan, július 3-án utazunk Velencébe, mindkét válogatottunk az éremszerzés reményével lép pályára.

Varga József (aki civilben a DVSC női csapatának edzője) és Herr Anita csapatkapitány is a gyulaházi körülményeket és a helyiek vendégszeretetét dicsérte, a csapat igazán ingerszegény környezetben készülhet egy héten át, de a helyiek minden kívánságukat lesik. Birta Sándor, az országos szövetség megyebeli elnökségi tagja garantálta, hogy a 2010-es főiskolai vébéig többször lesz még a település vendége a válogatott.

Mert – ahogy fogalmazott – olyan még nem volt, hogy a megyében készülő válogatottak ne szerepeltek volna jól a soros világversenyen…

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!