szon-sportoldal

2008.04.14. 13:20

Kevesen és vékony jégen táncolnak

<p>Amíg a dombóvári szurkolók az öltözőből újra a küzdőtérre rendelték kedvenceiket, hogy megünnepeljék a Nyíregyházán aratott győzelmet és az alapszakasz második helyét, addig Déri Csaba igencsak leizzadva nyilatkozott.</p>

Az élvonalbeli kosárlabdacsapat utolsó hazai alapszakaszbeli bajnokiján elszenvedett vereség (90–100) megviselte a a Marso-Vagép NYKK trénerét.
– Elsősorban a tehetetlenség miatt vert ki a víz – mondta immár kettőt aludva a történtekre a szakember. – Megmondom őszintén ilyen hihetetlen dobóformát, amit a Dombóvár kifogott, én még nem nagyon láttam. Nem lehet azt mondani, hogy rosszul dobtuk volna a triplákat, hiszen tizennégy távoli kosarat szereztünk, de helytálló a megállapítás, miszerint demoralizálta a társaságot, hogy az ellenfélnek rendre volt válasza. Így aztán nem tudtuk állandósítani az első és a harmadik negyedben meglévő orrhosznyi előnyünket, a Dombóvár dobóformája pedig végig kitartott.

Nyerni kell!

A szombati vereséggel megváltozott az alapszakasz-záró kaposvári meccs

jelentősége. Pénteken mindenképpen nyernie kell az NYKK-nak, ha biztosan

el akarja kerülni a nyolcadik helyet és vele együtt a rájátszásban a Falcót,

ha ez sikerül, és a Körmend legyőzné a Szolnokot, akkor hatodikként zárna

a nyíregyházi csapat.

Vajon a rengeteg tiszta dombóvári dobóhelyzet ellen nem lehetett volna tenni semmit?

– Ellenfelünk bizonyította, hogy nem érdemtelenül második, ennyi pontot, ilyen hatékonysággal és rendszeresen nem véletlenül lehet szerezni – válaszolt Déri Csaba. – Védekezésben rengeteg besegítést kellett alkalmaznunk Sandersre és elsősorban Englishgre, utóbbi egyik kedvenc fegyvere, hogy a palánk alól kiosztja a labdát az üres helyzetben lévő társnak, ezért is van ennyi asszisztja. Mint a meccs előtt is mondtam, nehéz készülni a Dombóvár játékából, kiváló szerkezetű csapatról van szó. Az sem véletlen, hogy nálunk Mouton és Siska volt a két legjobb lepattanozó, Sitkut és Helbichet ugyanis tudatosan kivonták a palánk alóli területről.

Buchanan korai kiválása is meghatározta a meccs menetét, bár a külső posztokon szereplő emberekre, Savicra, Siskára és Moutonra cseppnyi panasz sem lehetett.

– Azért másabb lett volna a játék Garyvel, akinek remélhetőleg nem komoly a sérülése, de egyelőre pihennie kell – így a tréner. – Az valóban megnyugtató, hogy a három nevezett játékos extrát nyújtott, a nem teljesen egészséges Sitku is jól teljesített, Helbich pontjai viszont nagyon hiányoztak, és őt ezúttal Trepák sem tudta megfelelően pótolni. Most, hogy kiesett egy alapemberünk, jól látszott, hogy kevesen vagyunk, vékony jégen táncolunk, ezért is bízunk benne, hogy Buchanan kiválása nem lesz tartós.
- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!