szon-sportoldal

2008.04.03. 13:00

Edzőváltás Balkányban – Madalina a kispadon

<p>Selyem Nándor számára végzetes volt a Nyírmadától elszenvedett vasárnapi, hazai pályán elszenvedett vereség a labdarúgó NB III. Tisza-csoportjában.</p>

Selyem Nándor számára végzetes volt a Nyírmadától elszenvedett vasárnapi, hazai pályán elszenvedett vereség a labdarúgó NB III. Tisza-csoportjában. Ez már a harmadik kudarc egymás után, Kékessy Mihály klubelnök úgy vélte, új impulzusra van szüksége a 13. helyezett együttesnek. Madalina Györgyre esett a választása. A szakvezető előzőleg a baktalórántházi csapatot irányította, korábban pedig többek között a Nyíregyháza Spartacus trénereként tevékenykedett. Vasárnap a Volán-Sényő elleni megyei meccsen mutatkozhat be.

A 20. forduló egyébként szombaton fél négykor a Berettyóújfalu (12.)–Létavértes (15.) találkozóval kezdődik, a többi párharc vasárnapra marad.
Az ominózus sényői találkozó mellett lesz még szabolcs-szatmár-beregi összecsapás: a Tiszavasvári úti pályán a nyíregyházi ligacsapat azt az Ibrányt fogadja, amely kis híján pontot szerzett a listavezető debreceniek otthonában. A magukra találó balkányiak ezúttal saját közönségüket is szeretnék megörvendeztetni egy győzelemmel – a balmazújvárosiak ellen eddig imponáló a sorozatuk. A mátészalkaiak a nagyszerű formában lévő hajdúböszörményieket igyekeznek megfékezni. A kisvárdaiak kispadján a következő két bajnokin nem foglalhat helyet Kocsis János – erről a fegyelmi bizottság döntött utóbbi ülésén. Mindenesetre a korláton kívülről idegenbeli sikert szeretne látni az edző. Berettyán Gábor, a nagyecsediek trénere óvatosságra int – bár esélyesebbek, a sereghajtó Nyíradonynál nem mehetnek biztosra, ellenfelük megerősödött az utóbbi, emlékezetes találkozójuk óta.

20. forduló: szakvezetői várakozások
Volán-Sényő (10.)–Balkány (13.)
Rubóczki Tibor sényői játékos-edző: – Ami azt illeti. mi sem vagyunk valami jó passzban, ráadásul elfogytunk... Dóczi, Tóth Csaba és Polgári sérülés miatt, Székely három sárga lapok miatt biztosan nem játszhat, ehhez még hozzáteszem, hogy az utóbbi időben nem sok sikerélmény jutott nekünk a Balkány elleni meccseken. Ugyanakkor nagy szükségünk van a három pontra, igaz, a vendégek is nyilván így gondolkoznak.
Kékessy Mihály, balkányi elnök: – A szimpatikus sényői csapat esélyesebb, ezzel együtt új korszak kezdődik nálunk, ami remélhetőleg az eredményekben is megmutatkozik. A héten megpróbáltuk felrázni a társaságot, bízunk a szebb folytatásban, dolgunkat azonban nehezíti, hogy Szabó István még eltiltását tölti, a két kapus pedig sérüléssel küszködik.

Nyíregyháza Spartacus II (7.)–Ibrány (9.)
Vadon Lajos ibrányi edző: – Újra ligacsapat az ellenfél: amennyiben a fiúk ugyanolyan hozzáállással lépnek pályára, mint a „kis Loki” ellen,. no meg a játékvezetői hármas nem egri lesz, akkor lehet keresnivalónk. Eltiltott ugyan nincs a keretben, viszont Tilki és Fekete Ádám továbbra sem bevethető, Imre combja kikészült, Baka pedig kímélő üzemmódban mozgott a héten.
Nyírmada (3.)–Balmazújváros (8.)
Szilágyi Bertalan nyírmadai edző: – Kezd kiegyenesedni a csatárjátékunk, legalábbis az utóbbi bajnokin ez bizonyosodott be. Remélem, ott folytatják a támadók, ahol Balkányban abbahagyták. Vadicska továbbra is sérült, Szőke viszont felépült. A Balmazújváros ellen jók az emlékeink, szeretnénk hazai pályán nyerni.
Mátészalka (14.)–Hajdúböszörmény (6.)
Szécsi Zoltán megbízott mátészalkai edző: – Nagyon nehéz hazai mérkőzés előtt állunk, hiszen a tavasszal száz százalékos Hajdúböszörmény látogat hozzánk. A szenzációs formában védő Gergelyt már a kisvárdai mérkőzés alatt sérülése miatt le kellett cserélni, a fiatal Kádár 41-es bal lába pedig 47-esre dagadt, de a torka legalább már jól van, ezzel együtt ők nem játszhatnak. Papíron a Böszörmény az esélyes – vasárnap füvön játszunk. A héten beszéltem többször is barátommal, Tóth Zoltánnal, a biztonság kedvéért elkértem a helikopter pilótájának a telefonszámát.

Hajdúnánás (11.)–Várda SE (2.)
Kocsis János kisvárdai edző: – Négy győzelem után vagyunk tavasszal, természetesen folytatnánk a sorozatot. Vannak gondjaink (Deák három sárgás, Baksa, Vicickó és Balázsi sérült), de erős a keretünk, aki lehetőséget kap, bizonyítani szeretne. Mindenféleképpen nyerni akarunk Nánáson!

Nyíradony (16.)–Nagyecsed (5.)
Berettyán Gábor nagyecsedi edző: – A tavalyihoz képest jelentősen megerősödött Nyíradonyhoz látogatunk, ahol úgy érzem, minden csapatnak meg kell szenvednie a sikerért. Ráadásul a hazaiakat fűtheti a visszavágás vágya is, hiszen a legtöbb gólt mi rúgtuk nekik ősszel. Ez egy másik meccs lesz, de célunk változatlan, nyerni szeretnénk.

- Ladányi Tóth Lajos - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!