szon-sportoldal

2008.03.05. 09:41

Kelet-Nyugat „gála” tíz tételben

<p>Fújhattak egyet a férfi NB I. B csoportos kosárlabdacsapatok az alapszakasz befejezése után, a hétvégén azonban folytatódnak a küzdelmek a rájátszással. A története során először itt szereplő Nagykállói KE az alsóházba került.</p>

Mindez egy kicsit csalóka, mert két további sikerrel biztosan felsőházi lett volna, de adott esetben még egy győzelem is elegendő lett volna ehhez. Az elitbe kerülés az Elite elleni vereséggel úszott el végleg.

Kosárlabda NB I. B csoport

Férfi alsóházi rájátszás, a

Nagykállói KE mérkõzései

Március 9., vasárnap, 17.30: NKE–Budafok

Március 16., vasárnap, 18.00: Bonyhád–NKE

Március 21., péntek, 18.00: NKE–Siókosár-Budaörs

Április 6., vasárnap, 13.00: Fehérvár–NKE

Április 13., vasárnap: NKE–Pápa

Április 19., szombat, 18.00: Budafok–NKE

Április 26., szombat, 17.00: NKE–Bonyhád

Május 4., vasárnap, 16.00: Siókosár-Budaörs–NKE

Május 10., szombat, 18.00: NKE–Fehérvár

Május 17., szombat, 17.00: Pápa–NKE

Kovács Tibor legénysége három győzelmet és öt vereséget visz magával a folytatásra, ahol a csapatok számára a kiesés elkerülése a cél. Vagy mégsem?
– A versenykiírás úgy fogalmaz: a kiesés és a feljutás kérdéséről menet közben dönt – mondta Kovács Tibor, a kállóiak edzője. – A döntés még nem született meg, nem tudom, hogy innentől kezdve szerencsés lenne-e bármilyen verdiktet hozni az ügyben.

Ami az alapaszakaszt illeti, az Elite elleni vereségünk nagyon fájó, és ha még egyszer élünk a lehetőségeinkkel, akkor most a felsőházban úgy állnánk, mint mondjuk a Tiszaújváros, a hatodik-hetedik helyen. Ezzel szemben az alsóház hátsó régiójából vágunk neki a folytatásnak, célunk az, hogy elsősorban hazai pályán igyekezzünk gyarapítani győzelmeink számát. Hozzáteszem, ez nem lesz könnyű, mert az általános vélekedés szerint a Nyugati csoport csapatai erősebbek, mint a keletié.

A bajnoki folytatásban az azonos ágról érkezett csapatok az egymás elleni eredményeket magukkal hozzák, vagyis innentől kezdve Kelet–Nyugat „gála” következzik a B csoportban, Mindenkire, így a kállóiakra is tíz találkozó vár az ország másik felében jegyzett riválisok ellen, az NKE vasárnap hazai pályán a Budafok ellen kezdi menetelését.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!