szon-sportoldal

2007.12.20. 12:53

Megérte megvenni Buchanan cipőjét

<p>Remekül sikerült a nyíregyházi férfi kosárlabdacsapat évzárója, a Körmendet idegenben parádés játékkal, huszonnégy pontos különbséggel verte meg a Marso-Vagép NYKK.</p>

Újabb nyugati végvárat vettek be a nyíregyházi férfi kosárlabdázók: Sopron, Kaposvár, Szombathely és Zalaegerszeg után szerdától Körmend is azon városok közé tartozik, ahol sikerült nyernie a Marso-Vagép NYKK NB I. A csoportos gárdájának.

Rövid pihenő

A szerdai meccs után a légiósok hazafelé vették az irányt, hogy szerettei

között tölthesse az ünnepeket. A következő edzés december 27-én lesz.

Nem tagja már a keretnek László Róbert, akinek teljes felépülése a sérüléséből

legalább egy hónapot venne igénybe, így közös megegyezéssel felbontották

a szerződését azzal, hogy lehetőség szerint egyszer még visszatér a csapathoz.

A következő meccsét január 2-án, Dombóváron játssza az NYKK, a december

29-re kiírt Vásárhely elleni találkozó új időpontja: február 2.

Nem is akárhogyan, hiszen a 99–74-es sikerrel a hozzáértő körmendi közönség elismerését is kiváltotta. Így aztán a vasi városba tulajdonképpen hazatérő Déri Csaba nemcsak a bemutatásnál kapott nagy tapsot, hanem csapata a mérkőzést követően is.
– Ismétlem, attól a pillanattól kezdve, hogy betettem a lábam Nyíregyházára, háttérbe szorult a körmendi mivoltom, de bevallom, jólesett a bemutatásnál kapott taps – árulta el Déri Csaba. – Olyan pedig nem túl gyakran fordul elő, hogy a körmendi közönség vastapssal jutalmazza a győztes vendégcsapatot, és neki kiabálná a húsz pontos határ elérésekor, hogy „húsz, húsz”. Be kell vallani, tettünk is azért, hogy kiváltsuk a publikum elismerését, évzáró gyanánt nagyon jólesett ez a siker.
Kívülről úgy tűnt ezen a meccsen a csapatnak nem volt gyenge pontja, vajon a szakember is úgy érzi, hogy a gárda játéka közel volt a tökéleteshez?
– Azért tudjuk hol a helyünk és ezen a meccsen is akadtak hibák – jelzi a tréner, hogy nincs elszállva a látottaktól. – Az viszont kétségtelen, hogy Buchanan és Savic extrát nyújtott, a kispadról beszállva Siska jól játszott, Trepák pedig egyenesen remekelt. Most már ki lehet jelenteni, hogy Gary Buchanan tud kosarazni, megérte neki cipőt venni a megérkezése után...
- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!