Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.12. 10:30

Képviselőből polgármester

Tyukod - Tyukod új polgármestere, Czibere József 1998 óta önkormányzati képviselőként vett részt a a község közéletében.

Tyukod - Tyukod új polgármestere, Czibere József 1998 óta önkormányzati képviselőként vett részt a a község közéletében.A választópolgárok döntése értelmében Tyukod új polgármestere Czibere József, aki a vasárnapi időközi választáson a 977 érvényes szavazatból 596-ot kapott.

A település új vezetője hétfőn már meg is kezdte a munkáját: polgármesterként ellátogatott a Gameszba és az óvodába, valamint találkozott Mosolygó Miklóssal, Ura polgármesterével is, mivel a két település közös polgármesteri hivatalt működtet. Jól ismeri lakóhelyének mindennapi ügyeit, gondjait, hiszen egyrészt 1998 óta folyamatosan volt önkormányzati képviselő, másrészt pedig 2000 decembere óta az önkormányzatnál szociális és közfoglalkoztatású koordinátor.

– 2010-ben a korábbi 9 tagú képviselőből csak engem választottak újra meg képviselőnek a választópolgárok, s számomra ennek a ténynek az volt az üzenete, hogy rám még szükség van. Már akkor is indultam független jelöltként a polgármesteri székért, amelyet akkor a Fidesz-KDNP színeiben Nagy Miklós nyert meg. Mikor őt kinevezték a Csengeri Járási Hivatal vezetőjének, többen is megkerestek a községből, hogy induljak ismét a polgármester-jelöltek között. Úgy gondoltam, hogy van rálátásom a helyi ügyekre, van bőven tapasztalatom is, ezért elindultam a választáson – idézi fel az előzményeket érdeklődésünkre Czibere József, aki felvázolta az elkövetkező hónapok legfontosabb tennivalóit is. – A legfontosabb feladat az önkormányzat stabilitásának a megőrzése. A gazdasági biztonság azért is fontos, mert sokan kapnak különféle ellátást az önkormányzattól, s ez a folyamatosságot biztosítanunk kell. Fontos feladat továbbá a belterületi utak karbantartása, felújítása. A célok között szerepel az állami földek átvétele is. Ötven-hatvan hektár föld átvételéről van szó, ez a terület segítené az önellátó gazdálkodást, s még több embernek tudnánk munkát adni.

Az új polgármester vezetésével csütörtökön tanácskozik a képviselő-testület. Czibere József polgármester és a képviselőként helyébe lépő Erni László leteszik az esküt, majd az idei költségvetést vitatják meg az önkormányzat tagjai.

M.Magyar László


Névjegy

Név: Czibere József

Születési hely, idő: Ura, 1953

Iskolái: tyukodi általános iskola, karcagi mezőgazdasági technikum

Munkahelyei: Kossuth Termelőszövetkezet (Tyukod), mezőgazdasági vállalkozó, tyukodi önkormányzat

Család: felesége Porcsalmán óvónő, 2 leány édesapja, s van egy unokája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!