Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.09.03. 13:13

Nyugdíjasok bowling bajnoksága Nyírbátorban

<p>Nyírbátor - A Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület szervezésében rendezték meg nyolc csapat részvételével a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) Észak-Alföldi Régió éves bowling bajnokságát.</p>

A házigazda nyírbátori nyugállományú határőrök két férfi és két női csapata mellett Nyíregyházáról három férfi – a Szabolcsi Honvéd Műszaki Hagyományőrző Bajtársi Egyesület, a Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjas Klubja és a Nyíri Honvéd Egyesület -, valamint a debreceni Bocskai István Bajtársi Egyesület férfi csapata indult a megmérettetésen.

A rendezvény – amit megnyitó beszédében Bücs János nyá. határőr alezredes, a vendéglátó bátori egyesület hagyományteremtőnek aposztrofált – jó hangulatban folyt. Az egymással versengő csapatok tagjai az „ellenfél” játékosainak is példátlan sportszerűséggel adtak tanácsokat, segítettek az eredményes gurításban. A tarolásokat pedig hovatartozástól függetlenül lelkes tapssal és ovációval jutalmazták.

Egyéni eredmények:

1.Kemény Sándor (Bocskai) – 124 pont
2. Sebők János (Nyíri Honvéd) – 113 pont
3. Barnócz György (Bocskai) – 109 pont
A negyedik helyen pedig 107 ponttal hárman osztoztak.

Csapat eredmények:
1. Bocskai István Bajtársi Egyesület ( Szendi Csaba, Bónácz György, Kenéz Vince, Kemény Sándor) 

 - 447 pont
2. Nyíri Honvéd Egyesület (Soós Bálint, Tóth Sándor, Török Sándor, Sebők János)

  - 375 pont
3. Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület Férfi II. csapat (Szatmári Antal, Gebri Gábor, Novák József, Nagy György)

- 367 pont.

A legeredményesebb női versenyző Bücs Jánosné (Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület Női II. csapat) volt 82 ponttal.

Az eredményhirdetésen megjelent Balla Jánosné, Nyírbátor város polgármestere és Bodnár Károly alezredes határrendészeti osztályvezető is.

Tanyik József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!