Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.09.02. 15:22

Egy pályázó a piacfelújításra

<p>Nyíregyháza - A határidő leteltéig nem tolongtak a jelentkezők a Búza tér piac megszépítéséért.</p>

Milyen lesz az új Búza téri piac? Tetszik majd a vásárlóknak, megfelel az árusoknak? – a kérdések társlapunkban, az Észak-Magyarországban jelentek meg és a miskolci változásokról esett szó a cikkben. Efféle gondolatok járnak a nyíregyháziak fejében is, hiszen a város szívében sokak számára biztosít megélhetést, jövedelem-kiegészítést, illetve kínál pénzköltési lehetőséget a hasonló nevű elárusítóhely.

Komplexumnak túlzás lenne nevezni, ám majdan talán azzá válhat. Régóta dédelgetett vágy valósulhat meg az újjáépítéssel, melynek egyik szakaszhatárát a minap húzták meg. A Búza tér déli oldalának (piaccsarnok, külső piac, COOP ABC, Új utcai parkolók) fejlesztésével és hasznosításával kapcsolatos pályázatra nem tolongtak a jelentkezők.

– A határidő leteltével egy érvényes pályázatról számolhatok be, amely a következő fázisban szakmai elemzésen esik át, azt követően pedig a közgyűlés elé kerül az előterjesztés. Egyelőre több konkrétum nincs az ügyben – közölte érdeklődésünkre Hámoriné Rudolf Irén, a Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője

A frekventált helyen található piac megújhodása része az integrált városfejlesztési stratégiának. A piacot idestova harminc évvel ezelőtt építették, tehát megérett a megújulásra. A kereskedők nem vitatják a változtatások szükségességét, azzal viszont mihamarabb szeretnének szembesülni, hogy milyen jövőkép rajzolódik ki.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!