Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.31. 11:41

Népszerű a falusi vendégasztal

<p>Kilenc esztendeje alapították meg a Szatmár-Bereg Falusi Turizmusáért Egyesületet, amely egységbe foglalja az e területen tevékenykedő környékbeli vállalkozókat és magánszemélyeket.</p>

Minden évnek volt specialitása azóta, idén a tiszai áradás rajzolta át némileg a térképet.

– Nálunk az áradás miatt egy család mondta vissza az érkezését, jött viszont helyette más – említette Danó Sándorné, aki tivadari óvónőként egyúttal a Szatmár-Bereg Falusi Turizmusáért Egyesület elnöke.

– A szezon előtt Túristvándiban tartottunk közgyűlést és a közeljövőben tartunk egy zárórendezvényt is. Addig még részt veszek egy képzésen, az ott tapasztalakat és az aktuális jogszabályi változásokat igyekszem átadni a tagoknak. Szerencsére egyre nagyobb a vendégkör: szájról szájra terjed a térség jó híre, illetve az internet révén immár konkrét céllal érkeznek a pihenni vágyók. Sokan nem pusztán szállást adnak, hanem falusi vendégasztalt is kínálnak, a tájjellegű ételeknek pedig kedvező a fogadtatása.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!