Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.08. 09:56

Várat foglaltak az apagyi diákok

<p>Apagy - Szinte maguk előtt láttá a lovagi csatákat, a középkori vásárt és a királyi ceremóniákat a jutalomkiránduláson részt vett tanulók.</p>

Még júniusban történt, de most is szívesen emlékszem rá: sokan izgatottan vártuk azt a napot, mert minden apagyi tanuló, aki kitűnő vagy jeles eredménnyel zárta az idei tanévet, jutalomkiránduláson vehetett részt. Reggel mind a 39 gyermek kissé álmosan, de vidáman sorakozott az iskola előtt. Pontban 8 órakor mindenki elfoglalta helyét a buszon.

Útnak indultunk a diósgyőri vár kalandjainak és a lillafüredi táj gyönyörűségeinek felkutatására. Mikor megérkeztünk, elámultunk a középkori vár láttán. Szinte magunk előtt láttuk a lovagi csatákat, vásárt és a királyi ceremóniákat. Elmesélték nekünk az érmék történetét, és aki akarta, verethetett magának a középkorban használt érmékből. Felküzdöttük magunkat a bástya tetejére, majd ezt bazározással pihentük ki.

Útra keltünk Lillafüred felé. Első állomásunka itt is a bazársor volt, mert még volt idő az István barlangi túra kezdetéig. A túra során a cseppköveket a fantáziánk segítségével átalakítottuk, mintha mikulás vagy emeletes torta rejtőzne a szürke, de valahogy mégis szép sziklák közt.

Ezután a Herman Ottó Emlékházba látogattunk el, ahol a vízpart élővilágát csodálhattuk meg. Hátra volt még Lillafüred nevezetessége a Szinva vízesés. Felüdülésül elfogyasztottunk egy ajándék jégkrémet. Annyi időnk volt még, hogy pénztárcánk utolsó forintjait is elköltsük. A megbeszélt időpontban mindenki visszatért a buszhoz.

Kellemesen elfáradtunk, nem győztük sorolni a szüleinknek az ott szerzett élményeket. Hát gyerekek, ezért is érdemes jól tanulni! Ezúton köszönjük kísérő tanárainknak, az apagyi önkormányzatnak és az Apagyért Közalapítványnak a lehetőséget és a támogatást – írta a csoport nevében Majláth Ákos 6. osztályos tanuló.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!