Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.08. 15:25

Tehetségek a MÁZs-koncerten

<p>Nyíregyháza - Az énekversenyre július 20-ig jelentkezhetnek a fiatalok, akikről szakmai zsűri dönt.</p>

A művészeti élet fellendítése érdekében több érdekes, s egyben látványos programmal szeretne kedveskedni nyáron a művészetbarátoknak Nyíregyházán a ZEN-élünk Kulturális és Közművelődési Egyesület.

Minderről tegnap tartott sajtótájékoztatót Kazár Pál, a rendezvény-sorozat egyik szervezője. Hagyomány már a megyeszékhelyen Mészáros Árpád Zsolt konertje, amely mindig tartogat valamilyen meglepetés.

Az idén augusztus 6-án 21 órakor kezdődik a MÁZS-koncert a szabadtéri színpadon, a meglepetés pedig az lesz, hogy lehetőséget kap két tehetséges fiatal a bemutatkozásra. A MÁZs-énekversenyre július 20-ig jelentkezhetnek környékbeli tehetséges fiatalok, akik közül szakmai zsűri és MÁZs választja ki a két legjobb énekest. Az érdeklődő fiatalok további információkat a 06-70/315-3145-ös telefonszámon kérhetnek.

Az egyesület a nyíregyházi önkormányzattal közösen négy alkalommal rendezi meg július 11-ével kezdőden a Péntek esti kavalkád elnevezésű programot a Kossuth téren 17 órától 22 óráig. Minden művészeti ág szerepet kap, lesz gyermekműsor, irodalmi zug, ad hoc gallery, s több koncert is. A záró térpartin a hangulat akár a táncig is fokozódhat (Polip együttes, Dimenzió együttes).

A sajtótájékoztatón szó volt végül a II. kelet-magyarországi kultúrpiac szervezéséről is, amely szeptember 28-án lesz a nyíregyházi Kossuth téren. A szervezők főleg a helyi, illetve a környékbeli , esetleg a szomszéd megyebeli művészeti értékeknek szeretnének bemutatkozási lehetőséget teremteni.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!