Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.08. 18:26

Megnyitották a nemzetközi közlekedési szaktábort

<p>Tizenkettedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság és a Baleset-megelőzési Bizottság által közösen szervezett Nemzetközi Közlekedésbiztonsági Szaktábor. <dia width="900" height="700" alt="Megnyitották a nemzetközi közlekedési szaktábort 2008.07.08."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megnyitott_k_a_nemzetk_zi_k_zleked_si_szakt/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megnyitották a nemzetközi közlekedési szaktábort 2008.07.08." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/080708tabornyito1_ps.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a>&#160;&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/0807080tabornyito2_ps.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Magyarországról, Romániából és Ukrajnából összesen körülbelül 60 általános iskolás korú gyerek érkezett Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőre, hogy a több mint egy hetes nyaralás közben hasznos tudnivalókkal gazdagodjanak, elsősorban a baleset-megelőzés területén. Sok más program is várja a résztvevőket; betekintést nyerhetnek majd például a tűzoltók és a speciális mentők munkájába is. Természetesen nem maradhat ki a strandolás és a környék látnivalóinak megtekintése sem.

A tábort Tamás György Lajos r. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója nyitotta meg. Jelen volt Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, Ivan Ivancsuk, Ukrajna nyíregyházi főkonzulja, Giba Tamás, Nyíregyháza alpolgármestere, dr. Taut Liviu főfelügyelő, a román Szatmár megye főkapitánya és Viktor Ivanovics Csepak vezérőrnagy, az ukrán Kárpátaljai Területi Főosztály vezetője, valamint a rendőrség partnerszervezeteinek számos képviselője. A megnyitót még ünnepélyesebbé tette a nyíregyházi Hang-Szín Tanoda zenés műsora.

A megnyitót követően Kiss Csaba r. alezredes, az Országos Baleset-megelőzési Bizottság ügyvezető elnöke a média előtt adta át azokat az új, fényvisszaverő egyenruhákat, amiben mostantól a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság autópálya-rendőrei szolgálatot teljesítenek.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!