Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.10. 11:24

Az illetékesek későn kaptak észbe

<p>Nyíregyháza - Három hét után válaszolt Gráf József agrárminiszter arra a levélre, melyet dr. Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő intézett hozzá, s melyben az idei alacsony meggyfelvásárlási árak okát tudakolta.</p>

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a képviselő, a levélre hivatkozva azt mondta: az agrártárca abban elismeri, hogy jogos volt a felvetés, mi szerint árkartell gyanúja merült fel, mégsem tett semmit.

„A ... rendkívüli áringadozások egyértelműen taktikai és spekulációs szándékokra vezethetők vissza” – áll a miniszter levelében. Simon Miklós szerint a kormány tehetetlenségének az lett a következménye, hogy a gazdák több mint egy milliárd forintos kárt szenvedtek, s most sokan arra kényszerülnek, hogy több éves munkájuk eredményét: az ültetvényeket felszámolják. Dr. Lenti István, a megyei közgyűlés tanácsnoka azt kérdezte, hogy a szakmai szervezetek miért nem képviselték kellőképpen a termelők érdekeit, s azt is nehezményezte, hogy az illetékesek későn kaptak észbe: akkor, amikor már semmit sem lehetett tenni az ár növelése érdekében.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!