Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.18. 16:29

Hatvanmilliós megyei adócsaló

<p>Közel hatvan millió forintos adó- és támogatási csalást követtek el egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vállalkozásnál – tudtuk meg Jánvári Reginától, a VPOP észak-alföldi regionális nyomozóhivatalának sajtóreferensétől.</p>

A vállalkozás 7,5 millió forintot meghaladó értékben szerzett be fiktív számlát, ezzel a forgalmi adóját és a társasági adóját összesen 2,2 millió forinttal csökkentette. A cég, arra hivatkozva, hogy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat, jogosulatlanul 57 millió forint normatív támogatást is igényelt.

A társaság vezetői, amikor megtudták, hogy az adóhatóság vizsgálatot folytat ellenük, eladták a céget. A vám- és pénzügyőrség a társaság képviselője ellen folytatólagosan elkövetett jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, adócsalás, valamint köz- és magánokirat-hamisítás bűntette, illetve a számviteli rend megsértésének vétsége miatt kezdeményezett büntetőeljárást, az ügyet vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!