Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.05. 12:57

„Sorozat” hétvégiház fosztogatók elfogása

<p>Tiszalök - 2008. május hónapban szinte napi rendszerességgel látogatták ismeretlen elkövetők a tiszalöki üdülőtelepen, illetve tiszadada Szűcs-Tisza mellett üresen álló hétvégi házakat, onnan különböző dolgokat tulajdonítottak el.</p>

2008. június 02. napján állampolgári bejelentés érkezett, hogy Tiszalök üdülőtelepen hétvégi házba törnek be, ismeretlen tettesek. A Tiszavasvári Rendőrkapitányság beosztottjai nagyobb rendőri erő bevonásával pár óra elteltével elfogták a menekülő tolvajokat.

Az eddigi kihallgatások során az elkövetők - egy 24 éves tiszadobi, illetve 34 éves tiszalöki lakos - 18 hétvégi ház feltörését ismerték el és onnan a legkisebb értékű élelmiszereken túl nagyobb értékű elektronikai tárgyakat tulajdonítottak el, válogatás nélkül. Az elkövetőknél illetve orgazdáknál több a fenti bűncselekményekből származó tárgy lefoglalásra került.

A nyomozás további feladatát képezi annak megállapítása, hogy a Tiszavasvári Rendőrkapitányság illetékességi területén elkövetett hasonló bűncselekmények a terhükre róható e, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a 2007. december hónapban szabadult egyik elkövető és társa semmilyen jövedelemmel nem rendelkezett, csakis bűncselekmény elkövetéséből tartotta el magát.

Az elkövetőket a Tiszavasvári Rendőrkapitányság őrizetbe vette, a Nyíregyházi Városi Bíróság pedig előzetes letartóztatásukat rendelte el.

Tiszavasvári Rendőrkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!