Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.26. 10:23

A bíróságról megint lopni ment Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Nem került börtönbe az a 45 éves férfi, akit a Nyírbátori Rendőrkapitányság hétfőn vett őrizetbe több besurranásos lopás miatt.</p>

A rendelkezésre álló adatok szerint a nyírbátori lakos az elmúlt hetekben legalább négy lakás és egy fodrászat nyitott ajtaján ment be a kisvárosban, és 5000-200.000 Ft közötti összegeket emelt el.

A megalapozott gyanú szerint a szerdán délelőtt szabadlábra helyezett férfi a bíróság épületét elhagyva ezúttal egy nyíregyházi lakásba surrant be, és kb. 200.000 forintot tulajdonított el. A nyírbátori rendőrök a férfit lakásáról állították elő, a pénz nagy részét sikerült lefoglalni, ám a sértett még nem jelentkezett. Az újabb lopás miatt a feltétezett tettest a Nyíregyházi Rendőrkapitányság gyorsított eljárásban kívánja bíróság elé állítani.

A hasonló besurranások a nyári időszakban gyakoribbak, ilyenkor az emberek hajlamosabbak nyitva hagyni ajtót-ablakot. Az ilyen lopások előfordulhatnak éjszaka és napközben, falun, családi házakban, lakótelepi lakásokban, vagy akár irodákban- még olyankor is, amikor a lakók (dolgozók) ott tartózkodnak.

A bűnmegelőzési szakemberek azt tanácsolják: a bejárati ajtókat mindig zárják kulcsra, és gondoskodjanak az ablakok védelméről - a szúnyoghálón kívül is (rács, riasztó)!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!