Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.21. 19:11

Vajai siker az országos döntőben

<p>Vaja - Környezetvédelmi vetélkedőt hirdetett meg az általános iskolák felső tagozatosai számára a Tetra Pak és WWF Magyarország, melyre Greenpeace-Zöldbéke néven a vajai Molnár Mátyás Általános Iskola öt fős csapata is jelentkezett.</p>

Drabik Béla felkészítő tanár vezetésével. Az első fordulóban egy 30 kérdésből álló totót kellett megoldani, majd környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésekre feleltek a diákok. Második feladatként 500 szóból álló fogalmazást írtak, kifejtve, mit tehetünk annak érdekében, hogy unokáink is egy virágzó bolygón nőjenek fel. Végül egy környezetvédelmi plakát elkészítése sem okozott problémát.

A vajai csapat bejutott az országos döntőbe, melyet május 8-án, Budapesten rendeztek. A feladatok között szerepelt: a tanulók környezetvédelmi tevékenysége, növény- és állatmeghatározás, környezetvédelmi plakát készítése, állathang-felismerés, környezettudatos bevásárlás, hulladékválogatás, környezetvédelmi programbeszédírás.

A 18 fordulóból álló versenysorozatban a Molnár Mátyás Általános Iskola növendékei derekasan megállták a helyüket, III. helyezést értek el.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!