Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.16. 16:08

Hosszú az út hazáig

<p>A két ország történelmi múltjára emlékezve évente két alkalommal, tavasszal és ősszel – a Lengyel-Magyar Baráti Társaság gazdag úti programja keretén belül – ismerkedünk az ország természeti szépségeivel, történelmi emlékeivel.</p>

A dicső múlt számtalan emléke és csodálatosan szép festői tájak jellemzik Lengyelországot. A két ország történelmi múltjára emlékezve évente két alkalommal, tavasszal és ősszel – a Lengyel-Magyar Baráti Társaság gazdag úti programja keretén belül – ismerkedünk az ország természeti szépségeivel és közös történelmi múltunk megmaradt emlékeivel.

A négy napos ünnep lehetővé tette, hogy az ország távolabbi részével, Sziléziával is megismerkedhessünk. Erről az emlékekben gazdag útról számolt be olvasóinknak Kökéndy Mária.

Wroclaw: A régi lengyel városokra jellemző belvárosi főteret körülölelő, színes középkor hangulatát idéző házsorok csúcsíves tetőterének látványa meseszerűen hatott mindannyiunkra. A volt Városháza épülete, az Egyetem aulája és hangversenyterme, a hatalmas Sportcsarnok, a lengyel templomokra jellemző gazdag díszítésű székesegyházak, és a csodálatosan szép Japánkert elvarázsolt bennünket. Nem hiába élő máig a mondás: lengyel–magyar két jó barát, amelyre szép példát mutat az e névre hallgató baráti társaság.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!