Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.18. 12:39

Nyírbátori tüzes lábúak az élen

<p>Nyíregyháza - Úgy szalad mintha égne a ház – mondhatták volna azok, akik igen népes számban a helyszínen követték a VI- lépcsőfutó tűzoltó versenyt Nyíregyházán, a Bánki Donát Műszaki középiskola kollégiumának külső lépcsősoránál. <dia width="900" height="700" alt="Nyírbátori tüzes lábúak az élen 2008.04.18."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ny_rb_tori_t_zes_l_b_ak_az__len_2008_04_18_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Nyírbátori tüzes lábúak az élen 2008.04.18." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-lepcsofutas-tuzolto-nyiregyhaza.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A 9 emelet 109 lépcsőjét az első szereléshez szükséges eszközökkel és a működő légző palackkal terhelten (kb. 25 kg. súly) kellett feljuttatni a befutót jelző dudáig. Nagy izgalmakkal várták a sorsolás szeszélye folytán utolsóként induló nyíregyháziakat, akik 2007-ben egy apró baki miatt szorultak a második helyre, ezúttal az abszolút rekordot felállító nyírbátori fiúkat kellett volna legyőzni. Elfogyott a szusz a végére, és Nagy Imre tűzoltó alezredes. a nyírbátoriak parancsnoka nagy éljenzéssel vette tudomásul, hogy a nem hivatalos végeredmény szerint ők végeztek az élen.

A versenyen túl, ha belegondolunk, egy tűztőlfüsttől elzárttá vált lépcsőházban az áramtalanított lift mellett feljutni a tetőig akár életmentő mutatvány is lehet, ezért nagyon hasznos, ha a rendes kiképzési tervben szereplő feladatok mellett ilyen vetélkedéssel is szoktatják magukat, hogyan érdemes lépni, levegőt venni, az erőt beosztani, hogy a leghatékonyabban jussanak fel a legfelső szintre, a szó valódi és átvitt értelmében.

Kapcsolódó cikkek:

  • Tűzoltók lépcsőfutása Nyíregyházán
    A Tűzoltószövetség, a hivatásos önkormányzati és önkéntes köztestületi tűzoltók részére „Lépcsők 2007” néven lépcsőfutó fizikai erőnlétfelmérő versenyt rendeztek.

  • WC-be szorultál - Segít a tűzoltó?!
    Hétfő este nem tudtam sírjak e vagy nevessek amikor az ügyeleti eseményeket firtatva azt hallottam, egy nyíregyházi szórakozóhelyre azért vonultak ki a kataszrtófavédelmisek, hogy kimentsenek egy vendéget a WC-ből.

  • A műhelytűztől a vízszivattyúzásig
    Több alkalommal is riasztást kaptak hétfőn éjszaka, illetve kedd hajnalban a tűzoltók - tudtuk meg az ügyeleti szolgálatot ellátó illetékestől.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!