Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.18. 10:55

Javul az ár- és belvízhelyzet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

<p>Nyíregyháza - Az elmúlt napon a Felső-Tisza külföldi és hazai vízgyűjtőjén nem volt számottevő csapadék. A Tisza végig apad.</p>

Jelenleg már csak a Dombrád–Tiszabercel közötti szakaszon van I. fokú árvízvédelmi készültség – tudtuk meg Bodnár Gáspártól, a Fetikövízig igazgatójától. – A Túr teljes magyarországi szakaszán bekövetkezett jelentős apadás következtében, az I. fokú árvízvédelmi készültséget csütörtökön 16 órakor megszüntettük. Munkatársaink továbbra is fokozott figyelőszolgálatot tartanak a készültséggel érintett védvonalak mentén.

– Működési területünkön továbbra is belvízvédelmi készültséget is tartunk a Felső-szabolcs–alsó belvízvédelmi öblözetben, ahol a tiszaberceli szivattyútelepen keresztül emeljük a Tiszába a káros belvizeket, naponta átlagosan 200 ezer köbmétert. A Felső-szabolcsi Vízgazdálkodási Társulat, valamint Ibrányban és Tiszabercelen is belvízvédelmi készültséget tartanak.

Az OMSZ előrejelzése szerint a szombaton estig lehulló csapadék mennyisége területi átlagban 10-15 mm között várható, de lokálisan ettől több is lehet.

- Györke László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!